O vară plină de proiecte, spectacole și evenimente de succes pentru echipa BECOME

O vară deloc liniştită! Aşa ar putea fi descrise ultimele luni pentru Asociaţia Internaţională de Tineret Become. S-a muncit enorm de mult şi au fost angrenaţi sute de voluntari.  Unele dintre cele mai importante proiecte de tineret şi pentru tineret ale Sibiului au  fost coordonate de echipa asociaţiei BECOME.

Sibiu Fringe Festival în luna iunie adună la un loc artişti şi spectatori din toată lumea la un festival dedicat artelor spectacolului exclusiv pentru teatre independente atât din ţară cât şi din străinătate. Simply The Best „Povestea Naiului” a strâns an de an în iulie mii de spectatori în Piaţa Mare a Sibiului. Zeci de tineri artişti au urcat pe scenă alături de naistul Radu Nechifor performând la cele mai înalte standarde. „O zi de vară” un spectacol de teatru excepţional pus în scenă de regizorul Muriel Manea. Spectacolul a fost construit odată cu implementarea proiectului F.O.P.T.A., o platformă pentru dezvoltare de proiecte viitoare. Mai multe detalii şi informaţii despre proiectul acesta se pot găsi pe www.artiştitineri.ro

„Vara asta parcă a fost mai plină ca niciodată. Am reuşit să ducem la bun sfârşit câteva proiecte, cu altele suntem în plină desfăşurare. Ce mă bucură cel mai tare este faptul că am reuşit în special pentru tineri să creem locuri de muncă. Un total de 21 de oameni au fost angajaţi la Asociaţia BECOME sau la partenerii din regiunea CENTRU. Am creat 3 structuri de economie socială, structuri care primesc ajutor de minimis prin Asociaţia BECOME.” A spus Cătălin Grigoraş, Preşedinte Asociaţia Internaţională de Tineret BECOME.

Un alt proiect de anvergură, încă în desfăşurare, unde resursele implicate atât financiare cât şi umane sunt mari este proiectul „Activarea grupurilor vulnerabile prin lanţuri valorice integrate de intreprinderi sociale”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor  Umane 2007- 2013. Aici s-a urmărit promovarea incluziunii sociale şi totodată s-a reuşit crearea de noi locuri de muncă, în special pentru persoane defavorizate.           

Tot în prezent se pregăteşte stagiunea de toamnă a Companiei de Teatru Become. Vor fi spectacole variate şi pentru toate gusturile.

Actriţa Graţiela Bădescu – director artistic al Sibiu Fringe Festival ne-a mărturisit că “Stagiunea de Teatru la Sibiu se va deschide după jumătatea lunii septembrie. Promitem multe surprize atât celor mari cât şi celor mici. Vor veni să monteze la Sibiu regizori tineri cu poftă de a face performanţă.”

Search