Incepe Classics for Pleasure – Anniversary 5th Edition!

Asociația ELITE ART Club UNESCO împreună cu Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu, organizează Festivalul Classics for Pleasure – Anniversary 5th Edition, care se va desfășura în perioada 14 – 16 august, în Sibiu. Asociaţia ELITE ART Club UNESCO este reprezentanta exclusivă în România a Jeunesses Musicales Internaţional – cea mai amplă organizaţie non-guvernamentală pentru muzicieni din întreaga lume – şi se concentrează în direcţia promovării tinerilor artişti, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, precum şi valori deja consacrate.

Ca în fiecare an Festivalul Classics for Pleasure se remarcă printr-un concept unic – Everybody’s Music, iar pentru ediţia a V-a, organizatorii intenţionează să marcheze momentul printr-o serie de concerte de excepţie care vor încânta vreme de 3 zile numeroșii turişti şi publicul sibian. Ca întotdeauna, accesul la concerte este gratuit si în acest an, pentru prima data concertul va putea fi urmarit prin LIVESTREAMING pe classicsforpleasure.ro.

Ajuns anul acesta la ediţia a V-a cu titlu aniversar, Festivalul continuă, prin complexitate, să susţină dezvoltarea profesională a tinerilor artişti din domeniul muzical. Classics for Pleasure – Anniversary 5th Edition va fi un eveniment grandios, cu 3 mari concerte în Piața Mare, în perioada 14-16 august și un concert de muzică medievală și elisabetană în Biserica Ursulinelor, în ziua de 15 august. Pe scenă vor evolua peste 200 de artiști, 10 invitați de talie internațională din țară și străinătate, 3 orchestre și un ansamblu. Fiecare seară înseamnă un concert de muzică clasică, cu un program diversificat și atrăgător pentru public, aducând în acest an, pe scena amplasată în Piața Mare din Sibiu, noutăți precum o seară de operetă și musical, o trupă de balet sau chiar un concert exclusiv de muzică clasică. Prezentatorii Marius Constantinescu şi Alexandra Velniciu va vor acompania în această odisee muzicală.

Desfășurarea Festivalului cuprinde: 1 concert în Biserica Ursulinelor Sibiu și alte 3 concerte care vor avea loc în Piaţa Mare din Sibiu în perioada 14 şi 16 august, astfel:

 – Operetta Gala – seara de 14 august – Concert de arii şi duete celebre din operete și musicaluri, sub bagheta dirijorului Constantin Grigore și soliștii Tina Munteanu, Irina Baiant, Amelia Antoniu, Alfredo Pascu, Cătălin Petrescu, Ernest Fazekas, Florin Budnaru, alături de ansamblul de balet și orchestra Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”. Alături de soliști și orchestră, pe scena din Piața Mare vor evolua balerini ai Teatrului, într-un spectacol care îmbină arta muzicală cu arta dansului.

 – Divine Old Music – după-amiaza de 15 august – în Biserica Ursulinelor din Sibiu, va avea loc un specatcol unic, semnat de Studioul de Muzică Veche; Soliști: Georgeta Stoleriu (soprană), Anca Iarosevici (viola da gamba), Verona Maier (percuţie), Claudia Codreanu (mezzosoprană), Costin Soare (lăută).

 – Mozart Spectacular – seara de 15 august – în Piața Mare, va avea loc cel de-al doilea concert din cadrul Festivalului, cu participarea Orchestrei Camerata Regală, sub bagheta dirijorului din Coreea de Sud, Hyun-Jin Yun și avându-l ca solist pe pianistul Andrei Licareț. Concertul va cuprinde lucrări de muzică clasică aparținând exclusiv compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart, publicul prezent în Piața Mare putând asculta uverturi și simfonii celebre ale compozitorului austriac, dar și un concert pentru pian și orchestră.

 – Proms of Delight – în seara de 16 august – PROMS of Delight este un concert-eveniment de înaltă ținută artistică, organizat în conformitate cu tedințele europene de spectacol, după standardele originale ale celui mai mare concert din lume, BBC PROMS. Aduse în România și organizate de ELITE ART Club UNESCO, în peste 16 ediții, concertele PROMS îmbină după o rețetă proprie partituri orchestrale, corale, uverturi, valsuri, muzică de film, arii din opere, musical, jazz simfonic, concerte, cross-over, fiind astfel accesibil unei palete largi de gusturi muzicale. În seara de 16 august, în cadrul Proms of Delight vor concerta Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu, sub bagheta dirijorului american Mark Stringer, alături de soliști de renume ai scenei naționale și internaționale, soprana Kataryzna Dondalska, tenorul român Ștefan Pop și mezzo-soprana Ema Pascu.

 Accesul la Festival este liber!


Eveniment organizat de Asociaţia ELITE ART Club UNESCO – organizaţie naţională neguvernamentală care are drept scop promovarea valorilor culturii contemporane româneşti în ţară şi străinătate, precum şi educarea publicului în spiritul recunoaşterii şi aprecierii lor.

Acțiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Sponsori: Telekom România și Ambasada Statelor Unite ale Americii în România.

 

De asemenea, Festivalul este organizat cu sprijinul: Casa de Avocatură Corciu și Asociații și Ella Traveland.

Parteneri: Filarmonica de Stat din Sibiu

Search