Huet.Urban pregătește ediția de vară

La finalul lunii mai, Piața Huet a fost gazda ediției de primăvară a Festivalului Huet.Urban. Cel mai mare picnic în aer liber din centrul orașului a adunat aproximativ 1000 de persoane, venite să deguste specialități tradiționale ale județului Sibiu și să se bucure de o zi de relaxare în spațiul minunat al celei mai vechi piețe medievale ale Sibiului. Noul concept al festivalului Huet.Urban se învârte în jurul a doua direcții principale, o dezvoltare urbană durabilă și prezervarea și promovarea patrimoniului. Aceste doua idei reunesc sub umbrela festivalului toți „vecinii” din Piața Huet, de la barurile și cafenele pieței la micii întreprinzători sau firmele și organizațiile consacrate care au sediul în această piață. Dacă ediția de primăvară s-a axat mai mult pe promovarea dezvoltării urbane, ediția de vară focalizează pe aspectul patrimoniului meșteșugarilor și în aceeași măsură pe patrimoniul culinar al zonei Sibiului.

Între 8 și 9 august, Piața Huet revine la viață. Timp de două zile piața va răsuna de veselie, bună dispoziție, glasuri de copii și muzică bună. Prima zi a ediției de vară este dedicată meșteșugurilor. Calfe călătoare din toate colțurile lumii se vor aduna, alături de colegi meșteșugari din județul Sibiu, în piața în jurul căreia s-a născut Sibiul actual pentru a-și arăta măiestria în meseriile care i-au făcut celebri. Dulgheri, sculptori, zugravi, fierari, restauratori și pictori, calfele călătoare și meșterii locali sunt legătura dintre tradițional și modern. Sibienii vor putea admira la lucru acești meșteșugari precum și costumele lor tradiționale fiecărei bresle în parte în prima zi a festivalului, care se va încheia cu proiecția unui film documentar despre tradițiile calfelor în întreaga lume.

Cea de-a doua zi a Huet.Urban Summer Brunch este dedicată familiilor și în special copiilor. Pe lângă atelierele unde vor putea admira calfele călătoare și meșteșugarii locali micuții au la dispoziție trei ateliere meșteșugărești unde își vor putea exersa dexteritatea creând tablouri, tăblițe din lemn decorative și multe alte suveniruri. Atelierele pentru copii vor fi coordonate de Star Kids Center, Diana Ribana și Magic Hands Studio. După-amiază, sub coordonarea Asociației pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu, cei mici și cei mari deopotrivă vor avea ocazia să asculte un recital de poezii din operele marilor poeți români recitate de tineri actori și actori masteranzi ai Departamentului de Artă Teatrală din Sibiu.

Ediția de vară a Huet.Urban se va încheia în acorduri muzicale, pe scena din Piața Huet urmând să urce Lipicioșii și We Singing Colors, o trupă îndrăgostită de Sibiu și de atmosfera suavă a Pieței Huet.

 

Huet.Urban este un eveniment organizat de Fundația Heritas și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Continental, Ambient, Metropolis și Pallex.

Search