Festivalul Classics for Pleasure – Festival desfăşurat anual în Piaţa Mare din Sibiu, împlineşte 5 ani de existenţă

Numeroşi artişti de renume internaţional îi vor delecta pe melomanii de pretutindeni aflaţi la Sibiu, vreme de trei zile.

Asociația ELITE ART Club UNESCO împreună cu Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu, organizează Festivalul Classics for Pleasure – Anniversary 5th Edition, care se va desfășura în perioada 14 – 16 august, în Sibiu.

Asociaţia ELITE ART Club UNESCO este reprezentanta exclusivă în România a Jeunesses Musicales Internaţional – cea mai amplă organizaţie non-guvernamentală pentru muzicieni din întreaga lume – şi se concentrează în direcţia promovării tinerilor artişti, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, precum şi valori deja consacrate.

Ca în fiecare an Festivalul Classics for Pleasure se remarcă printr-un concept unic – Everybody’s Music, iar pentru ediţia a V a, organizatorii intenţionează să marcheze momentul printr-o serie de concerte de excepţie care vor încânta vreme de 3 zile numeroșii turişti şi publicul sibian.

Ajuns anul acesta la ediţia a V-a cu titlu aniversar, Festivalul continuă, prin complexitate, să susţină dezvoltarea profesională a tinerilor artişti din domeniul muzical. Classics for Pleasure – Anniversary 5th Edition va fi un eveniment grandios, cu 3 mari concerte în Piața Mare, în perioada 14-16 august și un concert de muzică medievală și elisabetană în Biserica Ursulinelor, în ziua de 15 august. Pe scenă vor evolua peste 200 de artiști, 10 invitați de talie internațională din țară și străinătate, 3 orchestre și un ansamblu. Fiecare seară înseamnă un concert de muzică clasică, cu un program diversificat și atrăgător pentru public, aducând în acest an, pe scena amplasată în Piața Mare din Sibiu, noutăți precum o seară de operetă și musical, o trupă de balet sau chiar un concert exclusiv de muzică clasică.

Desfășurarea Festivalului cuprinde: 1 concert în Biserica Ursulinelor Sibiu și alte 3 concerte care vor avea loc în Piaţa Mare din Sibiu în perioada 14 şi 16 august, astfel:

 – Operetta Gala – seara de 14 august – Concert de arii şi duete celebre din operete și musicaluri, sub bagheta dirijorului Constantin Grigore și soliștii Tina Munteanu, Irina Baiant, Amelia Antoniu, Alfredo Pascu, Cătălin Petrescu, Ernest Fazekas, Florin Budnaru, alături de ansamblul de balet și orchestra Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”. Alături de soliști și orchestră, pe scena din Piața Mare vor evolua balerini ai Teatrului, într-un spectacol care îmbină arta muzicală cu arta dansului.

 – Divine Old Music – după-amiaza de 15 august – în Biserica Ursulinelor din Sibiu, va avea loc un specatcol unic, semnat de Studioul de Muzică Veche; Soliști: Georgeta Stoleriu (soprană), Anca Iarosevici (viola da gamba), Verona Maier (percuţie), Claudia Codreanu (mezzosoprană), Costin Soare (lăută).

Search