The Noise și Lights Out la Huet.Urban

Cel mai mare picnic în aer liber din Sibiu începe duminică, 24 mai, de la ora 12, în cea mai veche piață medievală din Sibiu, Piața Huet. Festivalul Huet.Urban revine pe scena culturală a Sibiului cu un nou concept, atât de amenajare urbană pentru un spațiu atât de minunat cum este Piața Huet cât și ca petrecere a timpului liber, în relaxare totală sub umbra copacilor.

            Cea de-a cincea ediție a Festivalului Huet.Urban aduce surprize pentru toate categoriile de vârstă. Cei mici vor putea să își exerseze creativitatea în atelierele de hand-made, adulții vor putea participa la turul ghidat prin Piața Huet iar în cea mai mare parte a zilei, Asociația My Transilvania va oferi celor dornici de un picnic în aer liber în plin centru al orașului coșuri de picnic cu produse bio și tradiționale. Coșurile de picnic vor putea fi achiziționate de la standul asociației, costă 50 de lei și conțin produse suficiente pentru două persoane.

            Seara, e timpul pentru muzică și film. Două trupe tinere din noul val al rock-ului alternativ urcă pe scena Festivalului Huet.Urban. Formația The Noise s-a format în 2011 în Sibiu, România. Stilul predominant pe care cei patru membri ai trupei îl abordează este Indie-Rockul, pe lângă acesta având influențe diverse de la muzica electronică până la muzica cu chitare din vestul Saharei. La finele anului 2014 băieții au lansat EP-ul eponim The Noise, inspirat de geografie, seriale de comedie din anii 90 și experiențe umane. Lights Out au lansat pe piață primul lor demo în anul 2010. De atunci au continuat să crească de la an la an. Au deschis concerte pentru trupe consacrate ale genului în țară, The MOOoD, The MonoJacks sau Snails și au concertat la mai toate marile festivaluri din țară, printre care Electric Castle, Artmania și Poiana Urbană. În acest moment trupa se pregătește de lansarea primului single de pe viitorul album, o piesă numită „Nepal”. The Noise vor concerta de la ora 19 iar Lights Out de la ora 20. Studioul Astra Film prezintă sibienilor un documentar de circa 45 de minute care prezintă vechea față a Sibiului, înainte de transformarea generală premergătoare anului 2007, an în care Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană. Proiecția este programată să înceapă la ora 21.

 

Huet.Urban este un eveniment organizat de Fundația Heritas și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Search