Parc de distracții la Arena Platoș Păltiniș Mountain Resort

După o investiție considerabilă și cinci ani de zile în care Arena Platoș Păltiniș a devenit un reper în sporturile de iarnă din România, complexul de ski și snowboard avansează înspre un parc de distracții complet în timpul verii.

Arena Platoș Păltiniș Mountain Resort deschide o nouă aventură în aceeași măsură pentru cei mici cât și pentru cei mari. Pârtiile de ski cu care sunt obișnuiți sibienii vor ceda locul în timpul verii tirolienelor, săniuțelor de vară sau traseelor de biciclete. „În funcție de cum ne va permite vremea să avansăm cu lucrările estimăm că vom putea deschide complexul undeva la sfârșitul lunii iunie, începutul lunii iulie”, spune Martin Freinademetz. Iar „schimbarea la față” a complexului nu se oprește aici. La Arena Platoș va fi montat în scurt timp un apreski de dimensiuni considerabile, care va lua locul vechiului centru de distracție al resortului.

„Ne-am dorit încă de la bun început ca Arena Platoș Păltiniș să fie un proiect pe întreaga durată a anului. Am început cu sporturile de iarnă, am avut cinci ani în care am dezvoltat permanent acest complex, am ajuns la un standard mulțumitor pentru noi iar acum a venit momentul să explorăm împreună cu prietenii noștri și sporturile de vară. Și vă promitem că va fi un loc excelent pentru petrecerea timpului liber”, spune Martin Freinademetz.

Săniuțele de vară, principalul punct de atracție al complexului de vară, rulează pe un tobogan din fibră de sticlă construit de-a lungul pârtiei A, pârtia principală a Arenei Platoș pe timp de iarnă. Traseul are mai multe curbe și denivelări și o lungime de circa 650 de metri. Accesul în vârf se face cu telescaunul iar săniuța se manevrează cu ajutorul unei manete de frânare. Tiroliana are o lungime de mai bine de 900 de metri iar traseul ei este un zig-zag de-a lungul și de-a latul aceleiași pârtii. Cu mai multe stații intermediare și acces ușor în vârf cu telescaunul, tiroliana devine astfel atractivă pentru toate categoriile de vârstă. „Iar surprizele nu se opresc aici. Cei mici vor putea vizita personajele lor preferate pe Aleea cu Povești, se vor putea juca cu animale iar pentru cei mari am pregătit trasee de drumeții prin pădurile minunate ale munților Cindrel, locuri special amenajate pentru barbecue, un camping pentru cei care doresc să vină aici cu cortul și multe petreceri în aer liber, cu focuri de tabără”, mai spune Martin Freinademetz.

Cicliștii, în special cei care îndrăgesc off-road-ul, se vor bucura nespus în momentul în care stațiunea de vară își va deschide porțile. Arena Platoș Păltiniș va oferi două trasee de bicicletă, unul de cross-country și unul de downhill. Primul dintre ele are o lungime de 2500 de metri și este accesibil tuturor, fie că sunt începători sau avansați, cu porțiuni mai line dar și porțiuni extrem de tehnice. Traseul de downhill este compus din cinci linii diferite, în funcție de nivelul de pregătire al fiecărui ciclist. Linia albastră, de exemplu, se adresează familiilor, cicliștilor mai puțin experimentați, fiind asemănător unui traseu de promenadă. Linia roșie este un traseu de viteză cu obstacole specifice, cu sărituri peste pârtia de sănii străbate pădurea cu contrapante și săritori, până la baza pârtiei de sănii unde se termină cu o săritură step-up adresat doar cicliștilor cu experiență medie spre avansat. Iar profesioniștii vor avea un freeride zone cu o lungime de 800 de metri unde vor putea pompa adrenalină fără limite.

Și, ca o cireașă pe tort, la Arena Platoș Păltiniș a fost montat recent un bancomat, capitol la care Păltinișul era deficitar. Complexul de vară pregătește multe alte surprize și distracții celor care doresc să se bucure de aerul proaspăt al munților Cindrel. Deschiderea oficială va fi anunțată în perioada următoare.

Search