Anna Bondar câștigă Pamira Open

Cel mai important turneu de tenis feminin din Transilvania, Pamira Open, s-a încheiat ieri cu victoria favoritei 6, jucătoarea maghiară Anna Bondar. Ea a câștigat în trei seturi finala jucată împotriva Mădălinei Gojnea, cu scorul de 6/1, 4/6, 6/1.

Campioana turneului de la Sibiu a avut un parcurs dificil până în finală, alternând meciuri strânse cu meciuri câștigate destul de ușor. În primul tur, Anna Bondar a întâlnit o jucătoare venită din calificări, pe Raluca Ciufrilă, de care a trecut după un set secund lung, încheiat cu scorul de 7/5. În următoarea fază, Anna a jucat împotriva unei alte jucătoare venită din calificări, Bianca Bulgaru, de care a trecut ceva mai ușor, tot în două seturi, 6/2, 6/4. Meciul din sferturile de finală a fost unul foarte greu pentru favorita 6. Jucătoarea maghiară a întâlnit-o pe favorita 4, slovaca Viktoria Kuzmova. După ce a pierdut primul set cu 3/6, Anna a revenit în setul secund câștigat după tie-break și a închis partida magistral cu un sec 6/0. Semifinala a fost mult mai simplă decât sferturile. Anna a încheiat rapid partida cu Simona Ionescu, 6/1, 6/2 și s-a calificat în finala împotriva Mădălinei Gojnea.

Mădălina a fost, de departe, surpriza turneului, reușind o performanță surprinzătoare. Românca s-a calificat pe tabloul principal după două partide în calificări, ambele tranșate rapid, 6/0, 6/0 prima partidă și 6/1, 6/1 cea de-a doua. Pe tabloul principal Mădălina a întâlnit în primul tur o jucătoare ce a primit un wild-card pentru acest turneu, pe Mihaela Mărculescu, de care a trecut în două seturi, 61/, 6/4. În faza următoare a dat peste franțuzoaica Lea Tholey, ajunsă pe tabloul principal din poziție de lucky looser. În schimb, în sferturile de finală Mădălina a avut serios de furcă după ce a pierdut primul set împotriva Andreei Crăciun. A revenit însă, și-a adjudecat următoarele două seturi și a avansat în semifinale unde a jucat împotriva favoritei 2, Nicoleta Dascălu. Partida a avut aceeași desfășurare ca și în sferturi. Mădălina a pierdut setul inaugural cu 3/6 însă a revenit și a câștigat următoarele seturi cu 6/4, 6/1.

Turneul feminin Pamira Open este un turneu desfășurat sub egida ITF (International Tennis Federation) și dotat cu premii totale în valoare de 10.000 de dolari. Turneul face parte din proiectul Sibiu Open, un eveniment organizat de Asociația Club Sportiv Pamira Sibiu și cofinanțat de Primăria și Consiliul Local Sibiu. Turneul va avea loc în luna septembrie și are premii totale în valoare de 65.000 de dolari. Ediția anterioară  turneului a fost câștigată de australianul Jason Kubler. Turneul va fi televizat aproape în întregime pe canalele DigiSport.

Search