Huet.Urban 2015 – Brunch în Piața Huet

Cea mai veche piață medievală a Sibiului, Piața Huet, revine din nou la viață, pentru două zile, în cadrul celei de-a cincea ediții a Festivalului Huet.Urban, festival organizat de Fundația Heritas.

Piața Huet s-a transformat radical de-a lungul celor patru ediții anterioare. A trecut prin grandoarea barocului, a fost înverzită artificial, seriozitatea ei medievală a făcut loc veseliei și exuberanței pe durata evenimentului iar ultima ediție a desăvârșit transformarea pieței într-un spațiu urban atractiv, în zona centrală a orașului.

Cea de-a cincea ediție a acestui festival inedit propune o nouă adresare publicului. Huet.Urban 2015 va avea loc atât în luna mai cât și în luna august, sub forma unui brunch prelungit în Piața Huet, într-un spațiu amenajat cu gust, în decorul medieval al pieței. Primul dintre cele două evenimente va avea loc în data de 24 mai.

Brunch-ul organizat în Piața Huet sub forma unui picnic urban are scopul de a celebra şi promova cultura gastronomică locală. Evenimentul se înscrie în eforturile asociației My Transylvania de a promova gastronomia ca parte a patrimoniului cultural local. Sub umbra copacilor din Piața Huet vor fi amenajate multe spații pentru picnic, cu mese și bănci, cu perne colorate, pături sau mobilier urban destinat petrecerii timpului într-un mod cât mai plăcut.

Evenimentele din timpul zilei vor asigura sibienilor și turiștilor ce vor participa la cel mai mare brunch organizat vreodată în zona centrală a orașului o experiență cât mai plăcută. Cei care doresc să afle tainele celei mai vechi piețe medievale a orașului vor putea participa la tururile ghidate de experți în istoria Sibiului. Cei mici își vor putea dezvolta imaginația și dexteritatea în ateliere de pictură sau construind proprii magneți. Iar la lăsarea serii, Piața Huet va fi transformată într-un mare spațiu de concert și proiecții de film. În luna mai, pe scena Huet.Urban se va auzi rock alternativ. The Noise și Lights Out vor desăvârși o zi perfectă, în aer liber, la umbra copacilor.

 

Huet.Urban este un eveniment organizat de Fundația Heritas și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Search