Începe Pamira Open, turneul feminin

Cel mai important turneu de tenis feminin din Transilvania, Pamira Open, revine pentru cea de-a treia ediție la Tenis Club Pamira între 17 și 24 mai.

Pentru al treilea an consecutiv, Tenis Club Pamira găzduiește un turneu internațional de tenis feminin. „Ne dorim să contribuim la trendul ascendent pe care se află tenisul feminin în ultima perioadă. Fetele de aur ale României au produs o adevărată emulație, în special la nivel de copii și juniori. Din ce în ce mai mulți copii se apucă de tenis, impulsionați de rezultatele Simonei Halep și ale colegelor ei de națională iar noi ne dorim să le oferim un cadru competițional propice pentru toate vârstele”, spune Marius Vecerdea, organizatorul turneului Sibiu Open. Competiția de tenis feminin va aduce la start 64 de jucătoare pe tabloul de calificări iar 32 dintre ele vor avansa pe tabloul principal. Turneul de calificări va avea loc între 17 și 19 mai iar tabloul principal va începe în 19 mai și se va încheia în 24 mai cu marea finală. De asemenea, în turneul de dublu care va avea finala în data de 23 mai, vor fi înscrise 16 echipe. „Acceptarea jucătorilor în toate cele trei turnee se va face conform ordinii în clasamentul mondial”, mai spune Marius Vecerdea. La turneu sunt așteptate participante din peste 15 țări. Premiile totale pentru acest turneu se ridică la 10.000 de dolari iar finala turneului  va fi transmisă în direct de DigiSport.

Cel de-al doilea turneu internațional din acest an, Pamira Open – turneul masculin, va avea loc în luna iunie și poate fi considerat drept o avanpremieră a principalului turneu de tenis din Transilvania, Sibiu Open. În acest turneu se pot înscrie doar jucători aflați între primii 200 în lume iar Pamira Open este un turneu excelent pentru a aduna puncte în plus necesare unei bune clasări înaintea înscrierii în turneul principal. Pamira Open este la cea de-a treia ediție iar premiile totale ajung la 10.000 de dolari.

Sibiu Open este un eveniment organizat de Asociația Club Sportiv Pamira Sibiu și cofinanțat de Primăria și Consiliul Local Sibiu. Turneul va avea loc în luna septembrie și are premii totale în valoare de 65.000 de dolari. Ediția anterioară  turneului a fost câștigată de australianul Jason Kubler. Turneul va fi televizat aproape în întregime pe canalele DigiSport.

Search