Sibiu în cifre. Despre viitorul orașului

Fundația Transilvană pentru Dezvoltare Integrată, Protecție și Revitalizare a Patrimoniului Cultural Heritas organizează între 26 septembrie și 12 octombrie un proiect de maxim interes pentru toți sibienii, „Sibiul în Cifre”. Proiectul propune realizarea unei broşuri cu cele mai importante, interesante și captivante date din dezvoltarea trecută și viitoare a acestui oraș, dar şi organizarea mai multor evenimente de prezentare a acestora, destinate publicului larg.

Pavilionul expozițional Sibiu Smart City va fi „inima” acestui proiect de dezvoltare urbană. Prezent anul trecut în cadrul proiectului Sibiu Smart City și anul acesta în cadrul festivalului Huet.Urban, pavilionul va fi montat pe întreaga durată a evenimentului în Piața Unirii. Aici, de-a lungul celor peste două săptămâni, vor avea loc prezentări ce au ca subiect istoria, arhitectura și dezvoltarea urbană a orașului. În pavilion va fi prezentată și o expoziție ce are ca temă dezvoltarea arhitecturală și culturală a Sibiului. „Fundația Heritas și Primăria Municipiului Sibiu au realizat Ghidul de Dezvoltare a Municipiului Sibiu pentru perioada 2014-2024. Rezultatele acestui ghid sunt uimitoare și ne dorim foarte mult să le împărtășim cu sibienii care doresc să se implice activ în dezvoltarea orașului în care locuiesc. Pavilionul Sibiu Smart City este locul unde pot aduna toate informațiile de care au nevoie referitoare la orașul lor”, spune Michael Engel, directorul Fundației Heritas. Pe lângă prezentările din pavilion Ghidul de Dezvoltare va fi prezentat și în cadrul unei expoziții mobile montată pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

Proiectul Sibiul în cifre se deschide cu un eveniment de marcă, prezentarea proiectului Site Under Construction, proiect ce a reprezentat în acest an România la Bienala de Arhitectură de la Veneția. Site Under Construction este un proiect realizat de arhitectul sibian Mihai Sima, în colaborare cu o echipă de arhitecți din Sibiu și Cluj și a fost deja prezentat la Veneția. Tema concursului din acest an a fost „100 de ani de modernism în arhitectură”. Mihai Sima și tânăra sa echipă de arhitecți au întors subiectul pe toate fețele și au ajuns la o singură concluzie, că reprezentativ pentru modernismul românesc poate fi doar industria. Arhitectura industrială a fost luată drept reper, în special prin faptul că majoritatea zonelor industriale din țară sunt acum abandonate. Construcția are o suprafață la bază de circa 200 de metri pătrați și o înălțime cuprinsă între 4.5 și 6 metri. Prezentarea proiectului va avea loc în data de 26 septembrie, de la ora 20:30, în pavilionul din Piața Unirii.

Orașul se dezvoltă nu doar pentru cei mari ci și pentru cei mici. O mare parte dintre activitățile proiectului Sibiul în cifre se adresează copiilor. Sâmbătă, în 27 septembrie, de la ora 11, în pavilion se va organiza un atelier în care copiii vor învăța să modeleze turta dulce. O zi mai târziu, între orele 11 și 16, copiii între 5 și 10 ani sunt invitați la „Căsuțe Hopa”, unde vor construi împreună orașul la care visează, cu străzi, mașini, biciclete, vegetație și mobilier urban, totul din hârtie. Iar în 3 octombrie, Diana Ribana va susține un atelier de creație, desene și colaje, cu copii de clase primare, prin care aceștia vor face cunoștință cu arhitectura, cultura și tradițiile sibiene. Prin desene și colaje copiii vor putea exemplifica.

Sibiu în cifre este un eveniment organizat de Fundația Heritas, cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și susținut de Continental.

 

Search