Surprize la Sibiu Open

Sibiu Open prezentat de Raiffeisen Bank, turneul Challenger de la Sibiu, este și în acest an o competiție plină de surprize. Primele două zile ale tablourilor principale de simplu și de dublu s-au desfășurat greoi din cauza condițiilor meteorologice, care au îngreunat serios programarea partidelor însă vremea bună a permis astăzi recuperea partidelor restante.

Prima surpriză a turneului de la Sibiu s-a produs ieri, când Radu Albot, jucător din Republica Moldova, l-a eliminat pe favoritul 1 și cel mai bine clasat jucător prezent la Sibiu, slovenul Rola Blaz. Albot a câștigat în două seturi 6/3, 7/6 și îl va întâlni în turul doi pe polonezul Grzegorz Panfil. După ce la ediția din 2012 a aceluiași turneu a fost eliminat de Victor Hănescu în primul tur, Victor Crivoi și-a luat astăzi revanșa. Intrat pe tabloul principal după ce a primit un wild-card din partea organizatorilor, Crivoi a trecut de conaționalul său, favorit 5 la Sibiu Open, în două seturi, 6/2, 6/4. Victoria lui Crivoi este cu atât mai merituoasă cu cât Hănescu a condus în setul secund cu 4/2. Patru game-uri consecutive câștigate și Victor Crivoi avansează în faza următoare a competiției.

Cel mai disputat meci de până acum la ediția din acest an a Sibiu Open a fost cea dintre favoritul 1 de anul trecut, Filippo Volandri și favoritul 3 de anul acesta, spaniolul Pere Riba. Volandri și-a adjudecat primul set și părea pregătit să elimine favoritul însă Riba a revenit spectaculos în setul secund și a punctat decisiv în setul 3. Spaniolul câștigă cu 3/6, 6/1, 6/3 și l-ar putea întâlni în turul următor pe favoritul 8, italianul Marco Cechinatto, cel care anul trecut a jucat finala turneului de la Sibiu.

Accesul spectatorilor la partidele din cadrul Sibiu Open prezentat de Raiffeisen Bank este gratuit până în fazele finale ale competiției. Pentru semifinalele de simplu și finala de dublu precum și pentru finala de simplu spectatorii vor trebui să cumpere câte un bilet, valoarea lui fiind de 10 lei. Biletele pentru semifinale și pentru finală pot fi achiziționate la Tenis Club Pamira, pe Calea Șurii Mici nr. 39, la Librăria Habitus din Piața Mică, la Supporter Sports Pub and Grill sau la restaurantul Villa, ambele situate pe b-dul Victoriei.

Vineri, Piața Mică va fi gazda unui eveniment tradițional în turneele ATP, ziua rezervată copiilor, Kids Day. În spațiul din fața Casei Artelor va fi amenajat un teren de tenis de dimensiuni reduse, pe care copiii vor putea exersa alături de juniorii și antrenorii clubului Pamira. Accesul este liber și gratuit oricărui copil ce dorește să mânuiască racheta de tenis.

Search