Încep Zilele Baschetului. 3 zile cu 3 premiere

Zilele Baschetului încep joi la Sibiu. În cele trei zile dedicate iubitorilor și susținătorului sportului cu inel, organizatorii au pregătit nu mai puțin de trei premiere.

Joi, în prima zi a evenimentului, va avea loc prima demonstrație de baschet la înălțime din țara noastră. Antrenorul echipei naționale a României, Marcel Țenter, a acceptat provocarea și va ține o lecție deschisă, pe acoperișul corpului nou al bibliotecii din Parcul Astra. Evenimentul este programat la ora 14.00, iar printre norocoșii care vor avea parte de o lecție de baschet din partea antrenorului Naționalei se numără patru tineri selectaţi în urma unui concurs desfăşurat pe reţeaua de socializare facebook.

“Baschetul este de atâta timp la înălţime în oraşul nostru, aşa că ne-am folosit de acest pretext pentru a organiza primul meci de baschet pe acoperişul unei clădiri din Sibiu. Am căutat zeci de variante, de acoperișuri, până să găsim unul care să se potrivească cu standardele impuse de noi. Ȋn final, am ales terasa bibliotecii Astra. Structura terasei asigură siguranţa participanţilor, siguranţă care va fi crescută prin montarea unei plase de protecţie care va împiedica ajungerea mingii pe trotuarul din faţa bibliotecii”, explică preşedintele Asociaţiei Al 6-lea Jucător, Claudiu Hila.

Sambata, 23 august, invitatul special al ediţiei 2014, Virgil Stănescu, va face un antrenament cu public şi va acorda autografe fanilor acestui sport. Evenimentul va avea loc în parcarea Shopping City. Imediat după sesiunea de autografe, va avea loc o tragere la sorţi, în urma căreia doi norocoşi vor fi premiaţi cu vouchere în valoare a câte 100 de lei, pe care le pot folosi în magazinul Decathlon. De premii în vouchere de la Decathlon vor avea parte câte doi spectatori şi la finalele programată sâmbătă, 24 august. Tot sambata CSU Sibiu va avea prima intalire cu fanii, in cadrul sesiunii de autografe de la ora 17.00.

Un premiu inedit – la masă cu Virgil Stănescu – va fi oferit sambata, la ora 13.00. Câştigătorul va lua masa în compania unei legende a baschetului românesc – fostul căpitan al Naţionalei şi actualul vice-preşedinte al Federaţiei Române de Baschet, Virgil Stănescu.

Dumica, în ziua finalelor, la ora 11.30, iubitorii baschetului au parte de o nouă premieră – concursul tradiţional organizat la meciurile de acasă ale echipei locale, CSU Sibiu, “Aruncarea de milioane”, se mută pe platforma… unui TIR! Amatorii de baschet trebuie să nimerească un coş de baschet amplasat într-un TIR în mişcare. Câştigătorul concursului va fi premiat de Shopping City si Pall-Ex Romania.

Meciurile din competiţia de streetball vor avea loc în Parcul Tineretului, în parcarea Shopping City şi în Parcul Sub Arini. In cazul in care vremea va fi nefavorabila actiunile vor avea loc in sala CSS Sibiu de la Teatru.

 

Zilele baschetului la Sibiu cuprind meciuri de streetball, workshop-uri şi concursuri destinate iubitorilor de baschet. Evenimentul este organizat de Asociația Al 6-lea Jucător. Competiţia se va desfăşura în perioada 22-24 august. Categoriile de vârstă, masculin şi feminin, la care echipele vor concura sunt: U12; U14; U18, OPEN şi +35, premiile fiind de peste 3.000 de euro.

PROGRAMUL EVENIMENTELOR LA ZILELE BASCHETULUI SIBIU 2014

Data Ora Locatia Actiune
21.aug 14.00 Astra Baschet la inaltime – Marcel Tenter tine o lectie deschisa celor selectati de pe facebook. Sesiune autografe. Jocuri 1 la 1.
23.aug 10.00 – 19.00 Tineretului Streetball Tineretului
23.aug 9.00 – 19.00 Shopping City Streetball Shopping City si Decathlon
23.aug 10.00 – 19.00 Sub Arini Baschet pentru mic si mare. Copiii aflati in zona vor fi angrenati in diferite jocuri de baschet
23.aug 12.00 Shopping City Antrenament Virgil Stanescu si sesiune autografe
23.aug 13.00 Shopping City Tragere la sorti – Premii spectatori – 2 vouchere de 100 de lei
23.aug 13.00 Tineretului Tragere la sorti – 15 copii lectie deschisa cu Virgil Stanescu pe Biblioteca Astra
23.aug 13.00 Shopping City Tragere la sorti – Premiu – la masa cu Virgil Stanescu
23.aug 17.00 Shopping City Sesiune autografe CSU Sibiu
23.aug 17.00 Shopping City Tragere la sorti – Premii spectatori – 2 vouchere de 100 de lei la autografe CSU
24.aug 10.00 – 14.00 Shopping City Streetball Semifinale si finale
24.aug 11.00 Shopping City Concurs aruncari de 3 puncte pe … platforma unui tir
24.aug 12.00 Shopping City Concurs „Aruncarea de milioane” la un cos de baschet aflat intr-un tir in  miscare
24.aug 12.00 Shopping City Tragere la sorti – Premii spectatori – 2 vouchere de 100 de lei


Search