Colecțiile Olimpiei Dobrotă și Andrei Papuc au fost atracțiile celei de-a doua zi la Feeric Fashion Days

Cea de-a doua zi a Feeric Fashion Days a decurs perfect. Ambele prezentări individuale s-au desfășurat conform programului inițial și au fost un succes total.

Olimpia Dobrotă a impresionat asistența sosită în Muzeul Civilizației și Tradiției Populare Astra cu o colecție inspirată din portul tradițional românesc. De fapt, întreaga prezentare a avut un iz tradițional, publicul fiind transportat până în zona olăritului cu căruțe trase de cai. Prezentarea a început cu un moment de reculegere în memoria victimelor accidentului rutier din Muntenegru. Denumită „Frenezia Cusăturilor Decorative”, colecția este rezultatul unui studiu făcut asupra cusăturilor manuale din arta tradițională românească. Ideea de bază a colecției este transpunerea vestimentară a portului popular într-un aspect nou, contemporan. Cromatica cuprinde paleta de culori pornind de la alb, crem, bej, orange, roșu, bordo și negru iar materialele pornesc de la voaluri, mătăsuri și dantele până la lână.

Prezentarea de seară a avut loc într-un loc extrem de spectaculos, sub boltele misterios luminate de la Casa Artelor. Peste 200 de persoane au venit în Piața Mică pentru a vedea ultima colecție a studentei sibiene Andra Papuc. Colecția „Hall of Fame” este colecția de licență a designerului iar piesele pot fi achiziționate și în magazinul A for A de pe strada Conrad Haas. Andra a prezentat anul trecut o colecție colectivă în cadrul festivalului de anul trecut iar anul acesta a fost prima ei prezentare individuală.

Cea de-a treia zi de festival programează două prezentări în locații inedite. Anca Stănilă revine în Feeric Fashion Days cu o prezentare individuală ce va avea loc în decorul medieval al Cetății Cisnădioara, de la ora 17. La ora 21:30, în Piața Aurarilor, Ana Maria Șut își va prezenta colecția într-un haos controlat. Prezentarea nu va avea backstage, cum se obișnuiește, ci modelele vor porni, în același timp, de pe toate cele patru intrări în piață.

Bogdan Brylynski

PR and Media Relations

www.feeric.ro

www.Facebook.com/feericsibiu

Search