Feeric Fashion Days – ziua III

Anca Stănilă a umplut de culoare decorul lugubru al Cetății Cisnădioara, iar Anamaria Șut a prezentat noua ei colecție în ploaie, în Piața Aurarilor.

Cele două prezentări individuale ale celei de-a treia zi a Feeric Fashion Days au fost o adevărată provocare. Pentru designeri, pentru modele, pentru echipa de organizare dar mai ales pentru public. Ploaia a întins la maxim limitele rezistenței, însă, după celebrul dicton „arta cere sacrificii”, toți participanții la prezentări au strâns din dinți, s-au ascuns sub umbrele și sub pelerine, pentru că „the show must go on”.

            Zeci de spectatori au dat piept cu urcușul anevoios spre Cetatea Cisnădioara ieri după-amiază, pe o ploaie puternică, pentru a vedea noua colecție realizată de designerul sibian Anca Stănilă. O colecție plină de culoare, într-un contrast total cu decorul rece și lugubru al monumentului. Cu flori în păr și pas diafan, modelele au făcut uitat urcușul greu și ploaia mocănească și au întins un zâmbet pe figurile tuturor. „Colecția Rose Garden celebrează vara prin culoare și prin dinamica volumelor. Am adus în cetate o grădină de trandafiri, o bicicletă cochetă împodobită cu flori, am udat o zi de vară cu o ploaie măruntă și cu un strop de Pink Martini și am adus în fața dumneavoastră o colecție bogată cromatic și plină de viață”, spune Anca Stănilă despre propria ei colecție.

            Prezentarea Anamariei Șut, din Piața Aurarilor, a fost o provocare și mai mare. Cu o ploaie care ba se oprea ba pornea din nou, prezentarea a stat până în ultimul moment sub semnul întrebării. După o scurtă consultare cu întreaga echipă, s-a decis ca prezentarea să aibă loc, chiar și în ploaie. Și a ieșit minunat. Colectia Dis-connection sfidează ideea de sezon datorită contrastului dintre materiale: stofe de lână și voaluri. În cadrul  colecției se îmbină elemente preluate din natură ce imită falli și crevase ale pământului cu arta cinetică prin ledurile integrate în vestimentație și layerele din voaluri ușoare fac vestimentația să devină multifuncțională și în continuă mișcare.  Și mișcare a fost. Complet atipică, prezentarea nu a avut un back-stage, cum se obișnuiește în prezentările de modă. Cele 16 modele au fost împărțite în patru grupe iar fiecare grupă a intrat în prezentare de pe una dintre cele patru căi de acces în piață, creând un „haos” controlat. Iar piața a fost plină, semn că publicul răsplătește curajul și devotamentul.

Astăzi, de la ora 17, unul dintre cei mai în vogă designeri sârbi, Pedja Neric, va arăta publicului noua sa colecție într-o prezentare foarte dulce, în hala de producție a dropsurilor din cadrul companiei Boromir. Liniile de producție vor fi funcționale iar cuvele metalice se vor umple de dropsuri. După ce anul trecut a impresionat cu o colecție de inspirație rusă, în hala Boromir, Natalia Vasiliev revine la Feeric Fashion Days într-un decor medieval, pe liniile perfecte ale Pasajului Scărilor. Prezentarea de seară va începe la ora 21:30.

Credit foto: Sebastian Marcovici

Search