Săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun” a adus Muzeului ASTRA aproape zece mii de vizitatori

Cea de-a doua ediţie a programului naţional de activităţi extraşcolare, intitulat în acest an Să ştii mai multe, să fii mai bun, desfăşurat în perioada 1 – 5 aprilie 2013, a oferit elevilor şi profesorilor care au trecut pragul Muzeului ASTRA, o serie de activităţi interactive, de la ghidaje tematice în expoziţiile pavilionare şi în cea în aer liber, la ateliere atractive organizate de pedagogul muzeal Raluca Andrei. Atelierele au îmbinat activităţile practice cu  însuşirea cunoştinţelor legate de patrimoniul material al Muzeului ASTRA. Elevii au pictat şi construit puzzle din lemn reprezentând gospodării tradiţionale din Muzeul în Aer Liber, au construit în miniatură moara de vânt căciulată din Beştepe, jud. Tulcea, au confecţionat şi au pictat suporturi pentru ouă cu motive tradiţionale şi au pictat icoane pe sticlă. La aceste ateliere a participat un număr de 246 de elevi.

Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” a oferit publicului, în această perioadă, vizite ghidate atât în expoziţia permanentă Din cultura şi arta popoarelor lumii, precum şi în expoziţia temporară „Matsuri” şi „Kagura”. Sărbători şi dansuri sacre în Japonia. Dintre cei 1130 de vizitatori, 430 de elevi alături de cadrele didactice însoţitoare au beneficiat de vizite ghidate în baza înscrierii lor în program.

În Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului s-au desfăşurat vizite ghidate pe sectoare tematice precum : Drumul Morii, Gospodării de olari, Prelucrarea lemnului, Gospodării de prelucrare a textilelor, Traseul pivelor şi Etho-Tehno Parc. În ciuda vremii nefavorabile, la aceste ghidaje au participat 950 de elevi şi însoţitori, din totalul celor 8616 de vizitatori.

 

                                                                                      Biroul de presă al C.N.M. ASTRA

Search