Primul Salon de Benzi Desenate la Sibiu

Asociaţia „Ille et Vilaine – Sibiu” în colaborare cu Biblioteca Judeţeană  ASTRA au organizat în acest sfârşit de săptămână la Sibiu primul „Salon international de benzi desenate”.

Evenimentul a avut ca scop întâlnirea iubitorilor de benzi desenate şi descoperirea operelor unora dintre binecunoscuţii creatori de benzi desenate precum Serban Andreescu, Adrian Barbu sau Dodo Nita, din România şi Nicolas Julliard sau Aubry Poitrin, din Franţa.

Timp de trei zile, publicul sibian a avut ocazia să discute cu artiştii, să participe în direct la ateliere de realizare a unei benzi desenate şi să le admire personajele ilustrate şi animate pe hârtia albă.

În cadrul salonului  au putut fi vizitate şi două expoziţii: una care povesteşte parcursul operei lui M. Gire, unul dintre desenatorii benzii desenate „Arthur, fantoma”, personajul lui Jean Cézard, care a fost prezent mulţi ani în revista „Pif Gadget”. A doua expoziţie a prezentat munca artistului plastic Nicolas Julliard, care şi-a transpus lucrările în benzi desenate.

Fotografii realizate de Flavia Danciu.

Search