Expozitia Obsesia Facebook, la Muzeul National Bruckenthal

Anul 2013 ne aduce o noua expozitie semnata Florica Prevenda, intitulata „Obsesia Facebook” („Facebook Obsession”), vizitabila pentru prima data la Galeria de Arta Contemporana a Muzeului National Brukenthal din Sibiu, pana pe 4 mai 2013.  

In expozitie, din punct de vedere tehnic, „Facebook” este entitatea umana rezultata din „bare” cromatice in relief, compuse sugestiv de la o panza la alta, in incercarea sugerarii unui traseu ideatic. Semnul folosit este chipul uman, fragmentat, abordat volumetric pe panza.  

Incepand cu anii ’90, Florica Prevenda si-a derulat activitatea intre doi poli, unul cu referire la sinele uman, inclusiv la cel personal, celalalt cu referire la societatea „on-line” ce a marcat in mod obiectiv omenirea sfarsitului de mileniu si postmileniu, din toate punctele de vedere. In tot acest timp artista a incercat, prin lucrarile sale, sa descifreze fiinta umana in sine si ca rezultat al amprentei socio-culturale date de epoca in care traieste.

Printre expozitiile realizate in trecut se numara:

  • „Chipuri fara chip” („Faces without a Face”);
  •  „Timp Regasit” („Time Regained”);
  • „Serenitate” („Serenity”);
  • „Reteaua oamenilor” („Net People”);
  • „Umbre ale Prezentului” („Shadows of the Present”).

Pe langa activitate din tara, Florica Prevenda a organizat expozitii in importante centre culturale ale lumii, cum ar fi: Bruxelles (Belgia), Amsterdam (Olanda), Milano (Italia) sau Granvillar (Franta).

Sursa: www.port.ro

Search