NOUL CINEMA ROMÂNESC LA ASTRA FILM SIBIU

În acest weekend, ASTRA FILM prezintă în premieră la Sibiu lungmetrajul ROCKER, cel mai recent film al regizorului Marian Crişan.

Marian Crişan a cîştigat premiul Palme d’Or în 2008 pentru scurtmetrajul Megatron, iar lungmetrajul de debut Morgen (2010) a fost premiat în importante festivaluri de film precum Locarno IFF, Tessaloniki IFF, Reykjavik IFF).

De peste două decenii, ASTRA FILM promovează filmul românesc prin intermediul Festivalului internaţional de cinema documentar, al Cinematecii şi Caravanei ASTRA FILM şi al unor programe speciale, care au fost prezentate cu succes în străinătate sau au atras personalităţi internaţionale ale cinematografiei în România, la Sibiu. Premiera filmului ROCKER se înscrie într-o serie de proiecţii-eveniment pe care ASTRA FILM le oferă cinefililor sibieni în acest an.

ROCKER (2012), o nouă producție Mandragora, cel de-al doilea lung metraj al lui Marian Crișan, este un nou succes internațional, având deja o carieră festivalieră remarcabilă. Pelicula spune povestea lui Victor, un rocker la 45 de ani, a cărui dragoste pentru fiul său Florin depășește limitele a ceea ce e social și moral acceptat. Viața de zi cu zi a tatălui orbitează în jurul fiului său, dependent de droguri. Disperat și gata de a depăși orice obstacol pentru a-i asigura fericirea, Victor ajunge să fure și să se umilească. Pe langă legatura de sânge, ceea ce îi unește și mai mult pe cei doi e muzica. Muzica rock.

“Am încercat să observ lumea dependenților de droguri altfel, prin ochii celor care sunt lângă ei, a celor care au grijă de ei. Cred că drama familiilor și a prietenilor din jurul celor dependenți e la fel de puternică.[…] a declarat regizorul într-o conferinţă de presă.

Din distribuție fac parte actorii Dan Chiorean, Alin State, Ionuț Nicolae, Ofelia Popii, Crina Semciuc și mulți alții aflați la prima apariție cinematografică.

Proiecţiile au loc la ASTRA FILM, Piaţa Huet 12, la Sala Studio, după următorul program:
vineri 22 martie, sâmbătă 23 martie şi vineri 29 martie de la orele 17:00 şi 19:00.

Biletele se pot achiziţiona de la sediul Astra Film, de luni până vineri, între orele 9:00 – 16:00.
Informaţii şi rezervări la 0751 166 516.

Vizitaţi www.facebook.com/AstraFilmFestival şi participaţi la concursuri cu premii ce constau în invitaţii duble la film!

Search