Târgul de ţară revine în Muzeul din Dumbrava Sibiului

Complexul Național Muzeal ASTRA invită sibienii la prima ediţie a Târgului de țară din acest an, ce va avea loc duminică, 24 aprilie 2013, în Muzeul in Aer Liber din Dumbrava Sibiului, între orele 10.00 – 17.00.

La standurile producătorilor prezenţi, potenţialii cumpărători vor găsi produse tradiţionale, ecologice, ce păstrează vie tradiţia culinară din zona Sibiului: brânzeturi de oaie şi de capră, carne și preparate din carne, zacuscă, pâine și cozonac, miere și produse ale stupului, țuică, dulciuri și turtă dulce, gemuri, dulcețuri și siropuri.

Deşi pentru credincioşii ortodocşi postul Paştilor abia a început, pentru catolici, data de 24 aprilie coincide cu duminica Floriilor. Mai ales pentru aceştia din urmă, producătorii din localitatea Târnava Mare, judeţul Sibiu, vor realiza un program de demonstraţii culinare: tocană din carne de ied şi de viţel pregătită la ceaun, şi dar şi alte specialităţi din carne de ied şi capră.

De asemenea, vor putea fi servite preparate dulci pe bază de brânză de capră, după rețete specifice Văii Târnavei iar cei interesaţi vor putea afla informaţii despre reţetarul tradiţional al acestei zone.

Târgul de ţară se va desfăşura începând cu 24 martie în fiecare duminică, în funcţie de condiţiile meteo, până la sfârşitul lunii octombrie.

Search