60 de zile după gratii

Crime + Investigation® transmite  în fiecare vineri, de la ora 21:00, serialul experiment „60 de zile după gratii”, care prezintă o perspectivă inedită asupra vieţii în închisoarea Clark din Indiana. Aici, şapte voluntari nevinovaţi se amestecă printre deţinuţi, timp de 60 de zile, fără ca polițiștii, gardienii și ceilalți condamnați să cunoască acest lucru.

Scopul experimentului este de a scoate la lumină problemele din cadrul sistemului judiciar american. Participanții se oferă voluntar pentru a petrece sub acoperire 60 de zile într-una dintre cele mai dure închisori din Statele Unite ale Americii, în încercarea de a obține cât mai multe informații despre prizonieri și paznici, cât și despre vulnerabilitățile generale pe care le prezintă sistemul penitenciar american.

Înainte de a deveni parte din acest experiment și de a intra în închisoare, voluntarii primesc câte un pseudonim, un scurt istoric al activității în conformitate cu personajul pe care îl au de jucat, inclusiv detalii despre acuzațiile pentru care au fost arestați. De asemenea, aceștia sunt la curent cu faptele pentru care au fost condamnați ceilalți deținuți și primesc instrucțiuni despre cum să acționeze în preajma lor.

Așadar, experimentul „60 de zile după gratii” oferă telespectatorilor o perspectivă nemijlocită asupra lumii periculoase din penitenciar, pe măsură ce participanții se adaptează în detenție.

 

Search