Mastercard privește spre viitor, sprijinind start-up-urile din domeniul inteligenței artificiale

Mastercard susţine start-up-urile din domeniul inteligenţei artificiale care regândesc serviciile de banking şi plăţi și care se află într-o faza avansată de consolidare a business-ului. Pentru aceste companii, Mastercard a deschis sesiunea de înscrieri pentru cursurile sale de vară din cadrul programului global Start Path 2017.

Start Path Global  este o inițiativă globală care susține start-up-uri aflate în faze avansate de dezvoltare și care sunt așteptate să modeleze viitorul comerțului.

În sesiunea din primăvară, trei din cinci start-up-uri care s-au alăturat programului Start Path 2017 au ca domeniu de activitate inteligența artificială (IA). Aceste companii folosesc IA pentru a analiza comportamentul consumatorului, pentru a crește interesul clienților faţă de magazine sau de filialele băncilor, precum și pentru a calcula facturile sau extrasele de cont, determinând astfel o varietate de inovații în domeniul retail-ului. Celelalte două start-up-uri au dezvoltat soluții care extind accesul la retail al consumatorilor prin dezvoltarea serviciului POS.

De exemplu, compania Divido, cu sediul în Londra, le oferă proprietarilor de magazine și dezvoltatorilor din domeniul retail o platformă omnichannel care le permite consumatorilor să eșaloneze o plată mare în mai multe rate.

Endor, din Tel Aviv, este prima platformă software inteligentă care le permite oamenilor de afaceri să adreseze orice întrebare predictibilă și să primească răspunsuri  relevante, în timp scurt şi cu privire la orice domeniu.

Între celelalte companii tip start-up incluse în sesiunea de primăvară a programului Start Path 2017 se numără:

Fluid IA – combină IA cu realitatea augmentată, în vederea creării de experiențe de ultimă generație în materie de servicii bancare și de comerț atât în filiale, cât și în magazine pentru clienții acestora.

 NetPlusDotCom – îi ajută pe retaileri să facă tranziția de la „fizic” la „virtual” și să le ofere clienților acestora servicii suplimentare de plată online.

 „Start-up-urile din domeniul fintech, din întreaga lume, contribuie la proiectarea unui viitor digital,” declară Amy Neale, Vicepreședinte Mastercard Start Path. „Ele aduc o abordare nouă care contribuie la creșterea opțiunilor și experiențelor pentru clienți într-o varietate de industrii. Activitatea nostră alături de aceste companii ne ajută să conectăm noi tehnologii cu rețele financiare de încredere și sigure, precum și cu procesele asociate acestora, astfel încât să putem crea o experiență comercială mai facilă și mai profitabilă pentru clienții noștri.”

 Transpunerea ideilor în acțiuni

Încă din 2014, echipa Start Path a fost în atenția a mai mult de 5.000 de companii tip start-up. Între timp, echipa a lucrat îndeaproape cu 100 de companii din 24 de țări. Pe durata primelor patru cursuri, 20% dintre participanți au lucrat cu Mastercard în cadrul unor proiecte comerciale sau pilot.

În Europa, Mastercard colaborează cu DigiSEq, un serviciu de plată care are la bază conceptul de Internet al Lucrurilor (Internet of Things) și care presupune conectarea clienților care utilizează dispozitivele produse de DigiSEq cu serviciile de Internet banking prin token ale Mastercard, permițând efectuarea de plăți prin toate dispozitivele digitale.

Procesul de selecție este acum deschis pentru sesiunea din vară 2017

Mastercard a deschis, de asemenea, sesiunea de înscrieri pentru cursurile sale din vară pentru programul Start Path 2017, care se adresează start-up-urilor aflate deja în faza finală a procesului de consolidare.

S-a deschis înscrierea pentru programul virtual de 6 luni.  Înscrierea pentru sesiunea următoare din vară este deschisă până pe 23 aprilie 2017 ora 11:59 EST. Companiile start-up interesate pot vizita site-ul www.startpath.com pentru a obține mai multe informații şi pentru completarea formularului de înscriere. 

Search