Prinţul kickboxingului, olandezul Rico Verhoeven, intră în cuşcă la RXF 20 pe 19 octombrie, la Sibiu

Cel mai valoros kickboxer din lume, olandezul Rico Verhoeven, a decis să facă pasul către artele marţiale mixte. Impresionat de felul cum se dezvoltă promoţia românească Real Xtreme Fighting, Verhoeven, de comun acord cu antrenorul său, Dennis Krauwell, a hotărât să-şi facă debutul ca luptător de MMA pe 19 octombrie la Sibiu în gala RXF 20. 

Am studiat mai multe promoţii de MMA din Europa şi am ajuns la concluzia că RXF arată cel mai bine din toate punctele de vedere aşa că până la urmă nu a fost chiar o alegere dificilă. Poate că am fost şi un pic sentimental când m-am orientat către RXF pentru că prima mea victorie cu adevărat mare din cariera de kickboxer a fost obţinută la Bucureşti contra lui Hesdy Gerges, în 2011. Acum, intrând în MMA, am ocazia să dau curs unei noi provocări iar faptul că îmi fac debutul într-un eveniment organizat în România sper să-mi poarte noroc şi să ajung un luptător de top în artele marţiale mixte, a declarat sportivul olandez.

În paralel, Verhoeven îşi va continua şi cariera de kickboxer în organizaţia olandeză Glory, cea mai puternică şi mai bogată promoţie de profil din lume. Supranumit “Prinţul kickboxingului”, Rico Verhoeven, 26 de ani, este în momentul de faţă campionul en-titre al categoriei grele din Glory iar în palmaresul său figurează victorii împotriva unor sportivi foarte bine cotaţi precum Gokhan Saki, Peter Aerts, Daniel Ghiţă, Errol Zimmerman, Hesdy Gerges, Sergei Kharitonov sau Benjamin Adegbuyi.

Gala de MMA RXF 20, programată pe 19 octombrie la Sibiu, va fi organizată de promotorul braşovean Sebastian Vieru iar Rico Verhoeven va lupta în capul de afiş al evenimentului. Vor mai intra în cuşcă, printre alţii, Tolea Ciumac, Ioan “Gerula” Vrânceanu, Ionuţ “Pitbul” Atodiresei, Sergiu Breb şi Ciprian Chiru. Va oficia din nou în cuşca RXF americanul Herb Dean, cel mai valoros arbitru de MMA din lume. Dean a arbitrat în premieră la RXF pe 31 august la Galaţi.

Search