SIBIU FRINGE FESTIVAL în 2016

SIBIU FRINGE este un festival dedicat artelor spectacolului, dedicat tuturor proiectelor culturale independente, un festival ce urmăreşte promovarea inovaţiei precum şi libertatea creaţiei.

Ediţia din 2016 a festivalului va avea loc în perioada 10 –  19 iunie şi va avea ca şi temă „rost/sense”.

“După un deceniu de încercări în teatrul independent vin şi adresez o întrebare publicului sibian şi nu numai. Are vre-un ROST teatrul independent? Aceeaşi întrebare în egală măsură o adresez şi artiştilor din zona indepedentă ce se zbat zi de zi ca să supravieţuiască la propriu.” a spus Cătălin Grigoraş preşedintele festivalului.

Sibiu Fringe se desfăşoară asemeni “modelului Edinburgh” în paralel cu Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Graţiela Bădescu, director artistic al festivalui ne mărturiseşte: “Sibiul este singurul care realmente are de câştigat. Cu cât ai mai multe evenimente în acelaşi timp cu atât oraşul atrage mai mulţi turişti, spectatori ce au de unde alege. Să privim modelul Edinburgh unde doar în august se întâmplă 5 sau 6 evenimente în acelaşi timp, iar oraşul atrage 2 milioane de turişti în condiţiile în care acolo locuiesc până în 500 mii de locuitori.”

 

 SIBIU FRINGE este singurul festival de teatru din România ce funcţionează asemeni marilor festivaluri de Fringe de la Avignion şi Edinburgh.

La festivalul Fringe de la Sibiu nu sunt acceptate spectacole care nu sunt create în sistem independent. Mai mult trupele ce vin la Sibiu au posibilitatea să îşi promoveze spectacolele în stradă. Asta pentru că artiştii nu sunt remuneraţi cu o sumă stabilită din bugetul festivalului, ei sunt plătiţi din încasările spectacolelor.  Aşa că interesul fiecărei trupe este să aibă audienţă maximă.

Timp de 10 zile, festivalul își propune să transforme Sibiul în capitala teatrului independent, aducând aici spectacole, performance-uri, concerte, ateliere de lucru şi experimente teatrale atât din ţară cât şi din străinătate.

 

Mai multe detalii puteţi accesa intrând pe pagina www.sbfringe.ro sau pe facebook căutaţi SIBIU FRINGE.

Search