CibinFEST – 4 zile de Oktoberfest ca la München în Piața Mare

Festivalul unde cunoscătorii spun că se distrează mai bine decât la celebrul Oktoberfest din München revine în 24 – 27 septembrie la Sibiu, în Piața Mare. Inspirat din tradiția bavareză, CibinFEST și-a creat încă de la început o identitate proprie, bazată pe spiritul și bunul-gust sibian, unde ambasadori, vedete, turiști și simpli cetățeni petrec împreună timp de 4 zile, cântând la unison șlagărele interpretate de Spatzen 2000, formația austriacă venită în România special pentru acest eveniment.


Gastronomie locală

O noutate deosebită anul acesta o reprezintă servirea la masă, facilitate care va oferi vizitatorilor o experiență mai bună. Astfel, două firme sibiene cu know-how săsesc, Albota-Hermania și Bătrânu’ Sas, vor asigura servirea băturilor și a preparate culinare gătite proaspăt la fața locului. Cei doi gastronomi vor lucra împreună pentru a aduce un meniu rapid și potrivit unui festival de bere: pui crocant la rotisor, renumiții mici Bătrânu’ Sas, păstrăv Albota la grătar, Bratwurst bavarez, șnițel vienez, salată de cartofi și renumitul Bretzel bavarez.

 

Jetoane pentru rapiditate

Jetoanele vor lua locul numerarului anul acesta la CibinFEST. Astfel, plata consumației la ospătari se va face mai ușor și servirea va fi mai rapidă. Vizitatorii vor avea la dispoziție mai multe puncte de achiziționare a jetoanelor cu valoare unitară de 5 lei. Consumația la masă se poate plăti doar cu jetoane, la baruri se va putea plăti și în numerar sau în combinație cu jetoane. Recomandăm vizitatorilor să achiziționeze jetoane când intră în cort, pentru a nu fi necesar să se ridice ulterior de la masă.

 

CibinFEST este un eveniment organizat de Asociația Events For Tourism în parteneriat cu A1 Events, acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Sibiu, partenerul principal al evenimentului fiind producătorul de bere Ursus și Reken, furnizorul celui mai mare cort montat vreodată în Piața Mare.

Credit foto: Sebastian Marcovici

Search