Little Dragon si Mobb Depp în noul val la Airfield Festival

25 de noi formații au completat ieri line-up-ul celui mai mare eveniment muzical din județul Sibiu, Airfield Festival. Line-up-ul a ajuns, astfel, la 45 de artiști, iar ultimul val va fi anunțat la începutul lunii mai. În total, 70 de artiști vor performa pe trei scene, pe aerodromul Măgura, din apropierea orașului Sibiu.

După ce primul val de trupe a anunțat nume mari ale muzicii tehno, precum Dixon, Ame sau Recondite, jazz – Roy Hargroove Quintet sau ska – The Skatalites, printre cei 25 de artiști prezentați ieri regăsim nume ce își au locul în line-up-ul oricărui mare festival din lume. Mobb Depp sau Little Dragon, Mano le Tough sau Gus Gus sunt prezențe permanente în festivaluri pe întreg mapamondul.

  • Mobb Depp sunt considerați a fi cea mai aclamată trupă de hip-hop de pe Coasta de Est a Statelor Unite ale americii. Cu peste 3 milioane de albume vândute până în acest moment, Mobb Depp sunt cei care au revitalizat hip-hop-ul în această zonă a Americii. Au lansat în anul 2014 cel de-al optulea lor album, intitulat The Infamous Mobb Depp. Duo-ul a fost în prima linie a rivalității muzicale dintre Coasta de Vest și cea de Est, fiind fervenți adversari ai faimoșilor Tupac sau Snoop Dogg
  • Trupa suedeză Little Dragon concertează din anul 1996 iar multe dintre melodiile lor au făcut parte din coloane sonore pentru lung-metraje sau pentru seriale de televiziune. Piesa „Twice” face parte din coloana sonoră a serialului Grey`s Anatomy. În 2010, Little Dragon au înregistrat câteva piese pentru albumul Gorillaz – Plastic Beach.
  • Mano le Tough calcă puternic pe urmele lui Dixon sau Ame. „Mulțumită lui Mano le Tough nu am nicio teamă pentru viitorul muzicii house”, spune Kristian Beyer, unul dintre membrii grupului Ame. Născut în Irlanda, Mano le Tough și-a început ascensiunea tot în cluburile din Berlin și a ajuns să producă remixuri pentru Aloe Blacc, Midnight Magic, Flowers and Sea Creatures sau Roisin Murphy.
  • Cu 9 albume de studio și un album live, Gus Gus sunt un reper în muzica electronică europeană. Venind din îndepărtata Islanda, trupa a remixat de-a lungul anilor celebre piese semnate Bjork, Depeche Mode sau Sigur Ros. Muzica lor e un mix de tehno, trip-hop și house.

Alături de primul val de 20 de artiști și de cei cinci headlineri, la Airfield Festival îi veți putea vedea live și pe M.A.N.D.Y.,  R.A. The Rugged Man, The Four Owls & Molotov, Mathias Kaden, Ray Okpara, Doppelgangaz, DJ Woody, Mihai Popoviciu, Coma, Emil, Alexandrina, Izhevski & Gorje Hewek, Alan & Kepa, Flou Rege, DJ Vasile, DJ Sauce & DJ K-Lu, Raku, Silent Strike & Dan Basu, Clay Windham Band, Duro Disco și Loungerie II. „Vă așteptăm pentru patru zile mirifice, la poalele munților, înconjurați de prieteni și de multă muzică bună. Iar dacă îți plac avioanele, sau, dimpotrivă, dacă aveți frică de înălțime, Airfield Festival vă oferă ocazia să experimentați libertatea zborului. Gândiți-vă la acest festival ca la o mini-vacanță. Asta ne dorim să fie”, spune Herman Michiels, managerul Airfield Festival.

O dată cu anunțarea valului secund de trupe, prețurile abonamentelor de patru zile la Airfield Festival s-a modificat. Până la începutul lunii mai, abonamentele vor putea fi achiziționate la prețul de 199 de lei față de 269 cât vor costa în ziua festivalului. Abonamentele pot fi achiziționate pe myticket.ro, tomtix.ro, eventim.ro precum și în magazinele Orange, Vodafone, Domo, Germanos și în librăriile Humanitas și Cărturești. La începutul lunii mai prețurile abonamentelor se vor modifica din nou, o dată cu finalizarea line-up-ului festivalului. În total, la Airfield Festival vor concerta 70 de artiști.

 

Airfield Festival are loc între 30 iulie și 2 august pe aerodromul activ Măgura, situat în apropierea orașului Sibiu.

Credit foto> Tibi Hila

Search