Sibiu Winter Challenge a scos sibienii de toate vârstele la mișcare şi distracţie

Sâmbătă, 20 decembrie, Sibiu Winter Challenge a reușit să îi atragă pe sibieni, și nu numai, la mișcare. A fost o zi dedicată sportului și petrecerii timpului în aer liber.

În cele trei locații puse la dispoziție în cadrul evenimentului – pârtia Arena Platoș, parcul de aventură Arka Park Păltiniș și Arka Park Indoor Climbing Sibiu – iubitorii sporturilor albe și ai aventurii au răspuns provocării lansate de organizatorii proiectului și s-au implicat activ în activități.

Cei care au dori să învețe să practice ski sau snowboard au beneficiat pe pârtia Arena Platoș de cursurile de inițiere gratuite susținute de cei doi instructori specializați. Terenul de hockey pe zăpadă a oferit participanților șansa de a practica un sport mai altfel, foarte solicitant și distractiv. Atât copii, cât și adulții au fost încântați de hockey-ul pe zăpadă, dar și de pârtia de săniuțe pusă la dispoziție în cadrul evenimentului. O zonă special amenajată la baza pârtiei cu echipamente de swingball a fost dedicată copiilor. Echipa Overload Sibiu a fost un punct de atracție pentru iubitorii sporturilor de aventură; în cortul de camuflaj amenajat lângă pârtia A de la Arena Platoș, echipa de airsoft i-a inițiat pe doritori în tainele acestui sport, nu înainte de a le prezenta echipamentele din dotare. Toate activitățile de pe pârtie s-au desfășurat într-o atmosferă de sărbătoare, animată de muzică și de MC-ul evenimentului, care i-a direcționat pe oameni spre zonele de activități.

La Arka Park Păltiniș, participanții la eveniment au avut acces liber în intervalul 10.00-16.00 și șansa de a se aventura pe traseele cu grade diferite de dificultate. În același timp, cei care au preferat să rămână în oraș, au luat parte la aventura indoor din cadrul noii locații Arka Park de pe strada Frigoriferului nr.6. Aici panourile de cățărat și bouldering au fost punctele principale de atracție.

La ora 20.00, o demonstrație de freestyle snowboarding, susținută de cinci dintre sportivii de top ai României, a făcut senzație pe pârtie. Cu această demonstrație de snowboarding, menită a fi un preview pentru evenimentul World Snowboard Day, activitățile sportive s-au încheiat la Arena Platoș, urmând apoi petrecerea pe pârtie, animată de Gojira & Planet H. Muzica bună a acestor DJ care au mixat direct din camionul amplasat la baza pârtiei, a răsunat pe pârtie până după ora 22.00, iar frigul de afară a fost un motiv numai bun pentru dans.

Search