Atelierul lui Moș Crăciun îi așteaptă şi anul acesta pe cei mici la Târgul de Crăciun din Sibiu

Pentru al optulea an consecutiv, Târgul de Crăciun din Sibiu, eveniment marcant al vieţii culturale sibiene, își deschide porțile în inima orașului între 21 noiembrie și 26 decembrie. Devenind deja o tradiţie, Atelierul lui Moș Crăciun îi așteaptă anul acesta pe cei mici cu noi ateliere. Din 20 octombrie, data lansării campaniei de rezervări și pană în prezent a fost rezervat în proporție de peste 70%.

Un adevarat succes în ultimii ani

            Anul trecut peste 3.000 de copii au fost mici brutari, au decorat turtă dulce, au realizat picturi pe obiecte ceramice sau au învățat arta de a face lumânări. Pentru ediția de anul acesta s-au luat în considerare o paletă variată de propuneri, cu scopul de a veni în întâmpinarea dorinţei de manifestare artistică, estetică şi plastică a celor mici. Astfel, propunem stimularea unor aptitudini şi a unor deprinderi creative, oferindu-le copiilor oportunitatea de a lucra în echipă, într-un ambient festiv, sub îndrumarea unor specialişti, în cadrul Atelierului lui Moș Crăciun.

 

Înscrierile continuă

            Atelierele se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 9 ani. Cei mici devin “spiriduși” ai Moșului timp de 40 de minute, într-un cadru de vis, la Târgul de Crăciun din Sibiu. La fel ca în anii trecuți, pentru școli, grădinițe și grupuri organizate participarea la ateliere se face de luni până vineri, între orele 10:00 și 16:00. Campania de programări a fost lansată în 20 octombrie, înscrierile făcându-se  în baza unei programări efectuate online pe www.targuldecraciun.ro. În zilele de weekend, sâmbătă și duminică, Atelierul lui Moș Crăciun este deschis tuturor vizitatorilor, fără a fi necesară o programare, între orele 12:00-20:00.

 

2 teme noi la Atelierul lui Moș Crăciun

Deja cunoscutelor ateliere “Micul brutar Panalim” și “Lumânărar de Crăciun” li s-au alăturat două noi ateliere, care au un mare succes încă din prima zi în care s-au deschis rezervările. “Biscuiți de Crăciun” este atelierul în cadrul căruia copiii învață să facă biscuiți în diferite forme pornind de la o bilă de aluat și ajungând la produsul finit pe care îl pot savura alături de părinți, frățiori sau prieteni. Al doilea atelier nou – “Pixel Art” este unul inedit, care îi învață pe copii că pot realiza decorațiuni deosebite cu ajutorul pieselor termoadezive multicolore și imaginația lor. Acest atelier contribuie la dezvoltarea abilităților motrice, la stimularea imaginației și a creativității și mai ales dezvoltarea concentrării și atenției, satisfacția la finalul atelierului fiind maximă.

Atelierul lui Moș Crăciun este o componentă a conceptului Colors Of Christmas, proiectul cultural care îmbină toate atracțiile din perioada Târgului de Crăciun din Sibiu și este organizat de Asociația Events for Tourism în parteneriat cu A1 Events și municipalitatea sibiană. Deschis pentru prima dată în anul 2007, an în care Sibiul a deținut titulatura de Capitală Culturală Europeană, Târgul de Crăciun din Sibiu a ajuns cunoscut la nivelul întregii țări pentru amploarea și tradiția creată. Colors Of Christmas este un proiect cultural inclus pe Agenda Culturală a Municipiului Sibiu și cofinanțat de Consiliul Local prin Primăria Municipiului Sibiu.

Search