Poftiţi la teatru! Început de stagiune la Teatrul BECOME Sibiu.

În ciuda prestigiului de oraş cultural în Sibiu mişcarea de teatru independent este una relativ tânără, iar Teatrul BECOME alături de Teatrul VOSTRU se bucură de privilegiul de a fi primele companii profesioniste de teatru din Sibiu care au demarat acest proces, companii nesubventionate din bugetul de stat.

La BECOME începe o nouă stagiune cu multe spectacole de teatru, cu multe concerte, dar şi cu multe spectacole şi invitaţi surpriză. În acest nou an teatral un loc aparte va fi rezervat spectacolelor pentru copii.

Startul va fi dat într-un cadru festiv, cu şampanie şi mult suc, în data de 11 octombrie de la ora 19.30 la Centrul de Tineret Sibiu din strada Nicolae Teclu nr. 41 cu un spectacol concert al trupei COVER UP.   Adrian Grigoraş, Ioana Nistor, Alexandru Ciubotaru, Marian Eftenie şi Dragoş Pătrău vor cânta la cererea publicului coveruri, iar actorii Cătălin Grigoraş şi Miky Paicu vor îndulci seara cu momente de improvizaţie.

Iată că suntem la începutul unei noi stagiuni de teatru, independent de voinţa unora. Le mulţumesc colegilor mei care au avut îndrăzneala să pornească alături de mine în acest vis frumos numit BECOME, în această cursă nebună în ciuda monopolului teatral care pare că se aşterne tot mai mult peste Sibiu.”  a spus Cătălin Grigoraş actor şi director al Companiei de Teatru BECOME.

În 18 octombrie de la ora 19.30, pentru iubitorii comediei, se reia spectacolul HAZ de neCAZ  – un colaj de scheciuri şi momente comice, iar în 19 octombrie de la ora 11.00 copiii sunt aşteptaţi la o întâlnire cu Dogarul cel Isteţ. Spectacole ce vor avea loc la Centrul de Tineret.

Marea noutate a acestei stagiuni este implementarea sistemului de prezentare a spectacolelor după modelul teatrelor independente din vestul Europei sau din America: „Jucarea unui spectacol până la epuizare”.

Aşadar în 23 şi 24 octombrie de la ora 19.30 va avea loc avanpremiera spectacolului „13” o adaptare a lui Radu Botar după un text scris de Aldo Nicolaj, din distribuţie făcând parte actorul Cătălin Grigoraş.  Lucrul la acest spectacol a început în regia lui  Viorel Branea, care din păcate astăzi nu mai este printre noi, de altfel spectacolul îi este dedicat, şi a fost finalizat sub coordonarea lui Radu Botar. În 25 octombrie va avea loc premiera spectacolului, iar din 25 până în 1 noiembrie se va juca în fiecare zi.

La începutul lunii următoare, actorii de la BECOME vor prezenta o nouă premieră pentru copii: „Iedul cu trei capre”.

În lunile ce vor urma vom aduce pe scenă o serie de spectacole şi performance-uri de calitate ce cu siguranţă vor provoca dependenţă de teatru independent.” a mai spus Cătălin Grigoraş.

 Compania de Teatru BECOME este un produs al Asociaţiei Internaţionale de Tineret BECOME.

           

Rezervările pentru spectacole se pot face telefonic la 0745 261 751, biletele se pot achiziţiona atât online pe www.tomtix.ro, cât şi de la Centrul de Tineret Sibiu, Str.  Nicolae Teclu Nr. 41. Preţul biletelor este de 15 lei întreg, 10 lei cu reducere pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari. Preţul unui bilet la spectacolele de copii este de 10 lei atât pentru copii, cât şi pentru părinţi.

Search