Astăzi începe Sibiu Open, cel mai important turneu de tenis din Transilvania

Sibiu Open prezentat de Raiffeisen Bank debutează astăzi cu tragerea la sorți a tabloului de calificări și cu o veste bună. Toți favoriții anunțați și-au reconfirmat prezența în competiție. Astfel, pe tablourile principale îi vom putea urmări pe Robin Haase, numărul 70 mondial, Albert Montanes, Filippo Volandri sau Jaroslav Pospisil, campionul de anul trecut, dar și careul de ași al tenisului românesc actual, Victor Hănescu, Adrian Ungur, Marius Copil și Victor Crivoi. Alături de ei, direct pe tabloul principal va intra și tânăra speranță sibiană, Victor Cornea, posesor al unui wild-card. „Fără îndoială, este cel mai puternic turneu până acum găzduit de Tenis Club Pamira. Este o onoare să primim în acest turneu atât de mulți jucători care în ultimii ani au fost prezenți în Top 50 mondial. Trei dintre ei au fost prezenți de mai multe ori în fazele finale ale turneului Năstase-Țiriac Trophy, respectiv Romanian Open de la București: Robin Haase a jucat în semifinale chiar în acest an, Albert Montanes a câștigat turneul în 2009, Filippo Volandri a jucat în finală în 2007. Iar și mai important mi se pare faptul că am reușit să reunim pentru prima dată la un turneu ATP Challenger toti jucătorii români cel mai bine clasați în clasamentul ATP, Victor Hănescu, Adrian Ungur, Marius Copil și Victor Crivoi. Ne așteptăm să vedem multe meciuri spectaculoase și sperăm să vedem jucători români în fazele finale”, spune Marius Vecerdea, directorul turneului Sibiu Open prezentat de Raiffeisen Bank.

Primele partide din turneul de calificări încep mâine dimineață, de la ora 10. Tot mâine se vor trage la sorți partidele de pe tabloul principal de simplu. Programul va fi asemănător și în cea de-a doua zi a turneului, cu diferența că duminică se va trage la sorți componența tabloului de dublu. Partidele de pe tablourile principale debutează luni, de la ora 11. Turul I se întinde pe durata a două zile, la fel ca și turul secund iar vineri vor avea loc primele sferturi de finală și semifinalele turneului de dublu. Sâmbătă, în penultima zi a competiției vor lua startul cele două semifinale de simplu și finala la dublu iar marea finală ce va desemna campionul Sibiu Open 2014 prezentat de Raiffeisen Bank va avea loc duminică, de la ora 15.

Accesul spectatorilor la partidele din cadrul Sibiu Open prezentat de Raiffeisen Bank este gratuit până în fazele finale ale competiției. Pentru semifinalele de simplu și finala de dublu precum și pentru finala de simplu spectatorii vor trebui să cumpere câte un bilet, valoarea lui fiind de 10 lei. Biletele pentru semifinale și pentru finală pot fi achiziționate la Tenis Club Pamira, pe Calea Șurii Mici nr. 39 sau la Librăria Habitus din Piața Mică.

 

Vineri, Piața Mică va fi gazda unui eveniment tradițional în turneele ATP, ziua rezervată copiilor, Kids Day. În spațiul din fața Casei Artelor va fi amenajat un teren de tenis de dimensiuni reduse, pe care copiii vor putea exersa alături de juniorii și antrenorii clubului Pamira. Accesul este liber și gratuit oricărui copil ce dorește să mânuiască racheta de tenis.

Search