Alergare și ciclism –sâmbăta aceasta la Duatlon Sibiu. Înscrie-te și tu!

Weekend-ul acesta Asociația Tură în Natură vă invită să luați parte la un eveniment unic în Sibiu, o competiție în sistem duatlon deschisă tuturor categoriilor de vârstă. Sâmbătă, 13 septembrie 2014,  începând cu ora 09.00 în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului va debuta Duatlon Sibiu, un concurs ce presupune îmbinarea alergării cu mersul pe bicicletă, pe un traseu pitoresc într-un peisaj minunat de început de toamnă.

Traseul competiției, de aprox. 18 km, urmează aleile din Parcul Sub Arini, potecile Rezervației Naturale ”Dumbrava Sibiului” până aproape de satul Rășinari, pentru ca la final să se ajungă la  finish în Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA.

Care sunt regulile ”jocului”?

  1. Fiecare echipă va fi formată din 2 persoane și o bicicletă care vor constitui echipa de duatlon;
  2. Echipa va pleca de-o dată la startul competiției și trebuie să parcurgă întreg traseul din Pădurea Dumbrava și să se întoarcă la finish împreună. Se consideră terminată cursa și validat timpul obținut în momentul când ultimul participant al echipei trece linia de finish;
  3. Alergătorul și biciclistul pot schimba rolurile în orice moment al cursei conform alegerii lor;
  4. Este interzisă deplasarea ambilor participanți pe bicicletă în același timp;
  5. În timpul cursei este permisă distanțarea coechipierilor, dar la finish distanța dintre cei doi coechipieri nu poate fi mai mare de 100m.

 

Concurs pentru copii. Cei mici au ocazia să participe și ei la Duatlon Sibiu la o probă special creată pentru ei, care presupune parcurgerea contra cronometru pe bicicletă a unui traseu presărat cu obstacole, motiv să își pună la încercare echilibrul și abilitățile tehnice.

Duatlon Sibiu 2014 este organizat de Asociația Tură în Natură, fiind un proiect cofinanțat de Consiliul Local prin Primăria Sibiu și sprijinit de Muzeului Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, Centrul de închirieri biciclete de munte Cristian-Sibiu și Promo Management.

Înscrierile se pot face la fața locului sau online pe http://www.turainnatura.ro/node/179. Mai multe detalii pe site-ul www.turainnatura.ro și pe pagina de Facebook dedicată evenimentului: https://www.facebook.com/events/276426945896915/. Taxa de participare este de 30 de lei de persoană și se achită la intrarea în Muzeu, iar la competiția pentru copii, accesul este gratuit.

Search