Jonny Walker câştigă ediţia Red Bull Romaniacs 2014

După patru titluri în cel mai dur raliu din lume, dintre care trei consecutive, Graham Jarvis a predat astăzi sceptrul Regelui Carpaților mai tânărului său compatriot, britanicul Jonny Walker.

La a treia participare în Red Bull Romaniacs, Walker a venit cu lecțiile făcute. A lăsat deoparte micile capricii și a judecat tactic la perfecțiune cursa, plecând de la Prolog. Walker putea să încerce victoria la Prolog. A fost permanent în spatele lui Graffunder iar când acesta a întâmpinat probleme ar fi putut prelua conducerea. A preferat să lase în față doi specialiști în această cursă, Paul Bolton și Graham Jarvis pentru că în prima zi de offroad să nu fie nevoit să plece primul ci să le poată călca pe urme. Iar strategia a funcționat perfect. Ambii lideri ai cursei au avut probleme fie cu orientarea, fie cu porțiunile de traseu dificile, astfel încât Jonny Walker a câștigat prima zi de offroad. Putea să decidă cursa în ziua a doua, însă tânărul rider KTM a avut un incident nefericit, în care a pierdut toate minutele câștigate în ziua precedentă și i-a cedat lui Jarvis conducerea cursei. Plecat în urma multiplului câștigător în ziua a treia, Walker l-a adus la exasperare pe Jarvis. „Am mers cât de tare am putut. De fiecare dată când mă uitam în spate, era acolo”, spunea Jarvis la finalul zilei trei. Walker a trecut primul finishul penultimei zile de offroad și a pus 6 minute între el și Jarvis înaintea bătăliei decisive. „Mâine am nevoie de un miracol”, mai spunea Jarvis. Dar miracole nu se întamplă des.

La adăpostul unui avantaj consistent, Walker a mers fără presiune în ultima zi. A putut să își facă jocul după bunul său plac iar până în service point mai câștigase câteva minute. Mai mult, între timp, Jarvis cedase locul secund al zilei lui Paul Bolton, care a trecut al doilea linia de finish și a înregistrat cel mai bun timp al zilei. „Știam de ce e nevoie aici ca să câștigi. Am mers ușor la prolog, intenționam să termin în spatele lui Graham la Prolog, să pornesc în prima zi în spatele lui și să încerc să îl ajung, ceea ce am și reușit. În ziua următoare am încercat să îl pierd pe traseu dar mi-am stricat motocicleta iar ieri n-am mers foarte bine, am reușit să îl ajung din nou pe Graham dar n-am fost foarte mulțumit. Am aflat în service point că am câștigat încă patru minute în fața lui iar asta mi-a dat încredere în mine. M-am pierdut de două-trei ori și astăzi și am avut puține emoții că mă va ajunge din urmă dar am reușit să termin bine cursa”, spune Jonny Walker, noul campion Red Bull Romaniacs.

Tânărul Walker se încoroneaza în cea de-a 11-a ediție iar sudafricanul Wade Young sărbătorește, de asemenea, prima sa clasare pe podium la Red Bull Romaniacs, locul trei. Locul secund în clasamentul general îi aparține lui Jarvis, care își va dori revanșa. La următoarea ediție a Red Bull Romaniacs.

Search