Cea mai grea zi a Red Bull Romaniacs

Cea de-a treia zi a celui mai dur raliu de hard enduro din lume, Red Bull Romaniacs, a stors și ultimul strop de energie din trupurile celor 350 de rideri veniți la Sibiu din peste 30 de țări pentru acest concurs.

La 6:30, primii concurenți, cei de la clasa Gold, au luat startul din satul Ciunget, în apropierea stațiunii Voineasa. Au avut de parcurs peste 130 de kilometri prin Munții Lotrului și Munții Parâng până în apropierea orașului Petroșani. A fost, de departe, cea mai grea zi din această ediție a Red Bull Romaniacs, una îngreunată serios de ploaia puternică din seara precedentă. Față de zilele trecute, a treia etapă a avut puține zone de viteză și mult mai multe zone tehnice, cu grad de dificultate mare, în special prin zonele de pădure. Rădăcinile ude și pietrele alunecoase le-au făcut viața mult mai grea decât deobicei.

Primul pornit în cursă a fost britanicul Graham Jarvis urmat la cinci minute distanță de Jonny Walker și la alte cinci minute de Wade Young. În primele 90 de minute ale cursei, însă, Walker a recuperat distanța, pe baza unor greșeli făcute de Jarvis, iar în cel de-al treilea check-point, cei doi au intrat cot la cot. Young și-a petrecut întreaga zi între cele două plutoane, Jarvis și Walker în față și Bolton, Lettenbichler, Graffunder, Enockl și Birch în urma lui. Cei cinci au petrecut împreună prima parte a zilei și s-au separat după service point. În finish-ul super spectaculos din exploatarea minieră din Petrila, Graham Jarvis a ajuns primul, urmat la 20 de secunde de Jonny Walker și la aproximativ 7 minute de Wade Young. „Am pornit primul, m-am pierdut puțin, am pierdut câteva minute, suficient ca Jonny să mă ajungă din urmă. O dimineață dezamăgitoare pentru mine. Am mers alături de el toată ziua, am tot încercat să mă desprind însă nu am reușit. De fiecare dată când m-am uitat în spate era acolo. Finish-ul a fost criminal, cu multe porțiuni cu metal, am și făcut o întoarcere greșită, a trebuit să întorc. Pentru mâine am nevoie de un miracol, o să merg cât de rapid pot și o să vedem ce se va întâmpla”, spunea Graham Jarvis în finish-ul zilei trei.

Bolton, Enockl, Lettenbichler și Birch au completat plutonul fruntaș al clasei Gold. „Am plecat al doilea astăzi, l-am ajuns din urmă și m-am ținut după el cât de bine am putut. L-am pierdut de multe ori pe urcările abrupte dar îl ajungeam permanent din urmă pe porțiunile mai rapide. Am tot schimbat poziția fruntașă pe parcursul zilei. Probabil că mâine o să pornesc primul așa că strategia mea e să merg cât de rapid mâine”, spune Jonny Walker, liderul la zi al clasamentului.

Ziua de mâine pornește din Petroșani, pe Valea Sebeșului în apropiere de Șugag iar apoi în apropierea localității Sibiel și, pe lângă malul Cibinului, spre Hill Climb-ul din Gușterița, în spatele monumentului. Primii rideri sunt așteptați în finish în jurul orei 11. Pe lângă spectaculoasa urcare pe dealul din Gușterița, riderii au pregătită o nouă surpriză, o traversare peste un lac construit artificial.

Search