Luptă strânsă pe potecile haiducilor din Vâlcea

A doua zi a celui mai dur raliu de hard enduro din lume, Red Bull Romaniacs, a stors și ultimul strop de energie din cei 350 de concurenți care au luat startul. Împărțiți pe patru clase, concurenții au avut de parcurs între 85 și peste 130 de kilometri în această zi prin Munții Lotrului. Startul a fost dat în apropierea comunei Boița iar finishul a avut loc în stațiunea Voineasa.

Lupta pentru podiumul clasei Gold, cea mai valoroasă dintre cele patru clase din concurs, a devenit mult mai dură în această a doua zi de off-road. Despărțiți de doar câteva minute, primii trei, Jonny Walker, Graham Jarvis și Paul Bolton, și-au petrecut ziua urmăriți asiduu de restul plutonului. Andreas Lettenbichler, Chris Birch și Wade Young și-au propus la startul zilei să reducă pe cât se poate ecartul față de principalii favoriți. Iar unora le-a ieșit, altora nu. Walker și Jarvis au pus minute bune în avans față de restul competitorilor încă de la start. Cei doi au ajuns în service point la o diferență de sub un minut unul față de celălalt însă la peste 10 față de următorii. „L-am ajuns pe Jonny deși a plecat cu cinci minute înainte, din cauza asta cred că astăzi va fi un rezultat strâns. A fost o zi foarte grea pentru mine, coborârile foarte abrupte și pietrele care zburau pe lânga noi mi-au făcut sarcina mult mai grea. Am trecut și prin câteva secțiuni de râu foarte adânci însă acolo am avut noroc”, spune Graham Jarvis la finalul cursei de astăzi. Surpriza zilei a fost sudafricanul Wade Young. La doar 18 ani, tânărul rider a avut astăzi probabil cea mai bună zi a lui la Red Bull Romaniacs. Sudafricanul l-a ajuns rapid pe Chris Birch, l-a depășit în scurt timp, ajungând în spatele lui Paul Bolton. Britanicul a avut și el ceva probleme pe coborârile abrupte din Munții Lotrului astfel că a cedat al treilea loc al zilei în fața lui Young. Nici în fruntea clasamentului lucrurile nu au fost mai simple. Jarvis a reușit să recupereze distanța față de Walker doar pentru că acesta a scăpat motocicleta în râu și a avut nevoie de peste cinci minute ca să curețe bujiile și să poată pleca înapoi în cursă.

 

După ce ieri au avut în față un adevărat infern, cei din clasa Silver au avut astăzi o zi excelentă. Din cauza ploilor de ieri și a prognozei nefavorabile pentru ziua de astăzi, o secțiune de traseu extrem de dificilă a fost scoasă din program astfel că zecile de rideri din clasele Silver Single și Silver Team au concurat mult mai relaxați, mulți dintre ei trecând prin punctele de verificare în timpi mai buni chiar și decât cei de la clasa Gold. Concurent la clasa Silver Team, Dani Oțil a trecut finish-ul alături de partenerul său în prima parte a grupei sale și are șanse mari să fie pe podium la finalul zilei.

Red Bull Romaniacs înnoptează în stațiunea Voineasa urmând ca mâine riderii să pornească peste munții înspre Petroșani. Finishul zilei de mâine va avea loc într-o fostă exploatare minieră din orașul Petrila.

Search