Experienţa Fringe Festival. Review

Sibiu International Fringe Festival a ajuns la final după cincisprezece zile de teatru independent. Spectacolele s-au desfășurat în spații de tot felul: de la teatre şi cafenele, până la spaţii neconvenţionale precum salonul și podul unei case monument istoric, Pădurea Dumbrava și Librăria Habitus.

Spectatorii au avut parte de experiențe noi, au văzut spectacole în spațiul casnic, au urcat pe scări de lemn pentru a ajunge în pod, și-au schimbat locurile de vizionare în funcție de umbra copacului, iar actorii i-au servit cu prăjituri, acadele și clătite fringe.

“ Ediţia de anul acesta a adus în plus secțiunea de teatru în pădure, un proiect fotografic desfășurat pe perioada festivalului (Cartoon…esc), workshop-uri și o varietate de spectacole independente aflate în stadii diferite: de la spectacole care se joacă de aproape douăzeci de ani, până la spectacole work in progress. Ce putem anunța încă de pe acum pentru ediţia viitoare este colaborarea cu Lorgean Theatre, ce se va concretiza printr-o premieră în cadrul festivalului, în urma concursului adresat proiectelor care se desfășoară în spațiul domestic” a declarat Cătălin Grigoraș, directorul festivalului Sibiu International Fringe Festival.

            Sibiu International Fringe Festival mulțumește tuturor artiștilor, gazdelor, spectatorilor, precum și partenerilor media și sponsorilor. Proiectul a fost cofinanțat de Ministerul Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu și susținut de Michelle Boutique by Agnes Toma.

Search