HUET URBAN 2014, proiecte de dezvoltare urbană pentru Sibiu!

Cea mai veche piață medievală a Sibiului, Piața Huet, revine din nou la viață, pentru două zile, în cadrul celei de-a patra ediții a Festivalului Huet.Urban, festival organizat de Fundația Heritas. Piața Huet s-a transformat radical de-a lungul celor trei ediții anterioare. A trecut prin grandoarea barocului, a fost înverzită artificial, seriozitatea ei medievală a făcut loc veseliei și exuberanței pe durata evenimentului. Cea de-a patra ediție vine să întărească rolul Pieței Huet în viața socială a urbei. Cea mai importantă activitate a Fundației Heritas în acest an este elaborarea noului Ghid de Dezvoltare a orașului Sibiu pentru perioada 2014-2024. Documentul prezintă viziunea autorităților și a cetățenilor asupra modului în care orașul se poate dezvolta. Importanța acestui ghid pentru viitorul orașului va fi punctul central al celei de-a patra ediții a festivalului Huet.Urban. Sibienii și turiștii vor putea participa activ la selectarea și dezvoltarea principalelor aspecte de interes pentru Sibiu, educație, economie, urbanism, cultură, turism, sport, marketing, servicii sociale și de sănătate, transport, mobilitate, mediu sau infrastructură.

La Huet.Urban viitorul Sibiului se leagă de prezentul și trecutul acestui minunat oraș. Atelierele meșterilor urbani, târgurile, tururile ghidate leagă trecutul de prezentul reprezentat de activitățile pentru copii, expoziții, concerte, spectacole de teatru, amenajări de spațiu public sau proiecțiile de film. „În ultimii trei ani ne-am dorit, și cred că am și reușit, să transformăm Piața Huet într-un spațiu propice pentru desfășurarea evenimentelor culturale dar și să subliniem importanța păstrării patrimoniului cultural și a valorii pe care acesta o are”, spune Michael Engel, președintele Fundației Heritas. Un punct atractiv al programului va fi orașul copiilor, unde tinerii și foarte tinerii sibieni pot afla mai multe detalii despre arhitectură și spațiile publice dintr-un oraș și chiar să se implice în construirea acestuia.

Ca în fiecare an, festivalul va reuni sub o singură umbrelă toate instituțiile din Piața Huet, Colegiul Național Samuel von Brukenthal, Parohia Evanghelică, Casa Calfelor sau Complexul Național Muzeal Astra. Fiecare dintre aceste instituții va participa în cadrul festivalului cu o acțiune proprie, bine integrată în obiectivele festivalului. „Cu sprijinul partenerilor transformăm acest festival într-unul al vecinătăților, un festival al comunității și pentru comunitate”, mai spune Michael Engel.

                Huet.Urban 2014 va avea loc între 31 mai și 1 iunie, în Piața Huet. Evenimentul este organizat de Fundația Heritas și cofinanțat de Primăria și Consiliul Local Sibiu. Partener principal: Ambient. Parteneri: Continental, Pegas.

Search