De Florii, Acapella aduce Bucuriile Muzicii la Sibiu

Grupul vocal Acapella continuă tradiția concertelor de Florii în orașul Sibiu. Pentru al optulea an consecutiv, Acapella va face boltele Bisericii Ursulinelor și Catedralei Mitropolitane să răsune de glasuri cristaline. Cei șapte membrii ai grupului vocal, conduși de dirijorul George Miron au pregătit două concerte deosebite, în care vor interpreta lucrări de muzică sacră românească și internațională.

            Primul dintre cele două concerte din ziua de Florii va avea loc în Catedrala Mitropolitană, duminică, 13 aprilie, de la ora 11. „Este o mândrie pentru noi să putem susține an de an aceste două concerte. Cel de la Mitropolie este de-a dreptul impresionant, prin numărul mare de oameni care participă la Slujba de Florii și care vine să ne asculte în fiecare an. Concertul din Biserica Ursulinelor e un concert mai de suflet, într-o atmosferă mai intimă, cu un public ceva mai restrâns, însă plin de farmec”, spune George Miron, dirijorul grupului vocal Acapella. Cel de-al doilea concert al zilei de Florii, cel din Biserica Ursulinelor, va avea loc în aceeași zi, de la ora 19.

            Ambele concerte îl vor avea ca invitat pe naistul sibian Radu Nechifor, care va interpreta două piese celebre. „Anul trecut am concertat în Catedrala Mitropolitană alături de corul Facultății de Teologie. Anul acesta am pregătit o altă surpriză melomanilor. Radu Nechifor va aduce completarea perfectă acestor două concerte prin arta sa de a „mângâia” notele naiului”, mai spune George Miron.

            Ambele concerte din ziua de Florii sunt cu intrare liberă pentru public.

 

Din repertoriu:

CĂMARA TA, MÂNTUITORUL MEU – I. D. CHIRESCU

PRE TINE, TE LAUDĂM – I. D. CHIRESCU

DOAMNE, BUZELE MELE – G. MUSICESCU

ADORAMUS – W. A. MOZART

DOAMNE, AUZI GLASUL MEU – N. LUNGU

STIHIRA a II a , GLASUL VIII – N. LUNGU

LOCUS ISTE – A. BRUCKNER

ARIA IN SOL – J. S. BACH

VOLLENDET IST DAS GROSSE WERK (CREAŢIUNEA) – J. HAYDN

DOAMNE MILUIEŞTE – P. CONSTANTINESCU

HOSTIAS (REQVIEM) – W. A. MOZART

OMAGIU PENTRU J. S. BACH – GHE. ZAMFIR

AVE MARIA – L. da VITTORIA

 

Grupul vocal Acapella a luat ființă în anul 1999. Albumul de debut a fost intitulat „Trei Crai de la Răsărit”. Sibiul i-a „adoptat” în anul 2006, când Acapella a oferit o serie de concerte în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. De-a lungul Capitalei Culturale Europene și, apoi, în fiecare an, de Florii și de Crăciun, Acapella a încântat publicul sibian cu unicitatea melodiilor sale.

 

Proiect susținut de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Local Sibiu prin Casa de Cultură a Municipiului și hotelul Ramada.

Search