Slide and Freeze a încheiat sezonul la Arena Platoș

Pe cod galben de vânt cea de-a doua ediție a concursului Slide and Freeze s-a dovedit și mai spectaculoasă decât prima. Curajoșii schiori și snowboarderi au râs în fața vântului și s-au arătat și mai temerari, în ciuda faptului că temperatura apei nu depășea 5-6 grade. 25 de concurenți s-au înscris la start, majoritatea dintre ei la mai multe categorii. Concursul a fost împărțit în trei categorii distincte. Categoria trick a fost, de departe, cea mai dură. Pentru că nu exista absolut nicio posibilitate să scapi uscat. Organizatorii concursului au pregătit un kicker cu înălțimea de aproape un metru, trambulină pentru curajoșii pregătiți să arate că nu se tem de puțin exces de adrenalină. Marin Doncoș, venit tocmai de la Baia Mare pentru acest concurs a câștigat categoria trick pe schiuri, cu o întoarcere de 360 de grade în aer înainte să ia primul contact cu apa rece. Cu o spectaculoasă răsucire peste cap, Radu Brumar a câștigat categoria trick la snowboard.

            Kicker-ul a fost apoi nivelat pentru categoria slide, care a numărat peste 20 de concurenți, atât pe schiuri cât și pe placă. Proba a fost una eliminatorie. În concurs avansau doar cei care reușeau să traverseze întreg bazinul. Iar pe măsură ce se avansa în probă, linia de start se apropia de marginea bazinului. Andy Fazekas a câștigat clasa snowboard iar Alin Găvozdea clasa ski.

            Mai bine de 10 ambarcațiuni au făcut un adevărat spectacol la cea mai așteptată categorie din concurs. Primii temerari, Aurel Balu și Radu Brumar au coborât pârtia pe un catamaran cu velă, construcție apreciată de juriu, care i-a acordat locul III. Echipa Help a Dog de la Animal Life a ocupat locul IV cu cușca de căței construită pe o sanie. Locul II l-a câștigat echipa Tanc, condusă de Sorin Bozdoc. După cum spune și numele echipei, cei trei concurenți au coborât pârtia și s-au oprit în lac cu un … tanc. Echipat cu tot ce-i trebuie, inclusiv tun și turelă. Însă câștigătorii premiului de 500 de lei pus în joc la această categorie au fost Adi Sirop și Cristina Lițianu cu o adevărată bijuterie acvatică. Mașina celor doi a fost singura ambarcațiune motorizată. Cele două zbaturi erau acționate de o baterie de mașină iar barca a fost echipată cu fumigene de culoare verde.

 

Cu acest concurs sezonul de ski și snowboard în complexul Arena Platoș se încheie. Vă așteptăm anul viitor cu și mai multe evenimente. Și cu mai multă zăpadă 🙂

Mai multe foto găsiţi AICI

Search