Concursul SLIDE & FREEZE încheie seria evenimentelor la Arena Platoş

Sezonul de ski și snowboard în complexul Arena Platoș se va încheia duminică, 16 martie, cu cel mai spectaculos eveniment al anului. „Împrumutat” de pe pârtiile austriece, Slide and Freeze își serbează duminică cea de-a doua ediție la Arena Platoș. Prima a fost de poveste. Zeci de concurenți s-au înscris la start atât pe schiuri sau pe placă cât și cu tot felul de construcții ingenioase menite atât să coboare pârtia cât și să acvaplaneze la suprafața lacului. Unora le-a ieșit mai bine, alții s-au scufundat în apa care nu era prea departe de zero grade. S-a concurat într-un Batmobil de iarnă, pe o motocicletă atașată schiurilor ba chiar și într-o cadă de baie. Iar cea mai ingenioasă construcție a sezonului de anul trecut a fost Arca Arena Platoș, construită din două saltele gonflabile imense și un podium pe care erau puse șezlonguri.

            Concursul va fi împărțit, ca și anul trecut, pe trei categorii. La categoria slide pot concura toți schiorii și snowboarderii care cred că pot traversa în viteză suprafața apei. Pare imposibil la prima vedere dar este chiar simplu. Atât timp cât ai curaj și nu te temi să te uzi puțin. Pe măsură ce vor avansa în probă, linia de start va fi tot mai aproape de bazin astfel încât și viteza de acvaplanare să fie mai mică. Categoria trick nu va fi chiar cea mai simplă din concurs având în vedere că opțiunile sunt puține. Însă nu e exclus ca unor snowboarderi mai experimentați să le iasă răsucirile pe suprafața apei. Juriul va aprecia și nota cele mai spectaculoase acrobații. Cea mai amuzantă și spectaculoasă categorie va fi cea în care concurenții vor trebui să coboare pârtia și apoi să acvaplaneze pe suprafața lacului într-o „construcție” de inspirație proprie. În concurs se acceptă orice fel de improvizații, cea mai haioasă și mai elaborată construcție, coroborată cu performanța schiorului va câștiga premiul cel mare de 500 de lei. Concursul va începe la ora 13 iar concurenții se pot înscrie, în ziua concursului, în apreski, începând cu ora 10.

Dacă doriţi să revedeţi Slide and Freeze 2013 https://www.youtube.com/watch?v=kDX3bhHjN-I

 

Sâmbătă se extrag excursiile în Tirol

Tombola organizată de Arena Platoș și regiunea austriacă Tirol se va încheia sâmbătă cu tragerea la sorți a celor doi câștigători. De-a lungul întregului sezon mii de schiori au depus în urnă taloanele de concurs iar sâmbătă vor fi extrași câștigătorii. Cele două premii sunt câte o excursie de două persoane la schi în Tirol, care include cazare pentru șapte nopți și skipass pentru șase zile pe toate pârtiile regiunii.

Search