Concert Subcarpați la poalele Munților Cindrel

Subcarpați, “un manifest cultural contemporan concentrat în jurul infiltrării folclorului local în diverse genuri muzicale din underground”, așa cum se prezintă băieții, vor susține un concert pe pârtia Arena Platoș din Păltiniș. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 21 decembrie, ora 22:00 și se desfășoară în cadrul proiectului „Sibiu Winter Challenge”. Este primul concert al trupei la Sibiu și se anunță unul dintre cele mai interesante proiecte muzicale care au ajuns în zonă în acest an, cu atât mai mult cu cât stilul abordat este unic. Warm up-ul va fi asigurat de DJ JLe, cu începere de la ora 20:30.

 

Subcarpați s-a format în 2010, odată cu lansarea primului album, ce poartă același nume, proiect muzical la care au participat Bean (Şuie Paparude), Omu Gnom (Raparta), Mara Panaitescu şi DJ Limun. Cu un stil unic, cei de la Subcarpați mizează pe un amestec de muzică tradițională românească cu ritmuri de dub, breaks și hip-hop, „turntables”  și proiecții video. În prezent,trupa înseamnă Bean, Vali Umbră, DJ Power pe Vinil și VJ Andri.

 

Ce înseamnă folclorul pentru Subcarpați?

 

Bean, liderul, vocea și textierul trupei: “O sursă de energie. Am fost genul de român care a renegat folclorul, care avea o impresie foarte proastă despre România. Până când am reînceput să ascult din nou muzică folclorică și inițial am zis că are legătură cu copilăria, dar începea să îmi placă din nou. Folclorul emitea către mine și așa a început să se formeze un soi de conștiință în capul meu, pentru că au fost oameni care au luptat pentru țara asta și care ne-au schimbat viața și, pentru ei, dar și pentru noi, trebuie să învățăm păstrăm valorile tradiționale”.

 

Referințe video: https://www.youtube.com/watch?v=nlU7i-dBwqM

 

Sibiu Winter Challenge

 

Concertul are loc în cadrul proiectului Sibiu Winter Challenge, o acțiune care urmărește dezvoltarea unei atitudini pro-sport la nivelul comunității sibiene și promovarea sporturilor de iarnă. Inspirat de conceptul “World Challenge Day”, un concurs internațional al sportului de masă, organizat la Sibiu în anul 1993, „Sibiu Winter Challenge” oferă participanților toate condițiile pentru practicarea unui sport de iarnă: infrastructură sportivă, echipamente și îndrumare specializată. Mai multe detalii pe site-ul organizatorului: www.pumaclub.ro sau pe pagina de Facebook dedicată:  https://www.facebook.com/SibiuChallenge.ro

Sibiu Winter Challenge este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu și realizată în parteneriat cu Pârtia Arena Platoș, Arka Park, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Sibiu, Serviciul Public Salvamont Sibiu, Clubul Vektor Sibiu, Clubul Overload, Asociația Arbitrilor de Schi, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. Parteneri: Hervis, Isotech, Biteco, Boromir, Andu, UCM, Buonavista și Golden Tulip.

Search