Proiectul Obiect şi poveste. Teatru de umbre la Muzeul ASTRA -cel mai bun proiect pentru tineret al anului 2013

Proiectul Obiect şi poveste. Teatru de umbre la Muzeul ASTRA, a câştigat la Gala Tineretului Sibian, premiul pentru Cel mai bun proiect de/pentru tineret al anului 2013, fiind apreciat pentru „calitatea valorificării patrimoniului şi  pentru imaginaţia folosită în metodele de educaţie nonformală”.  Evenimentul, desfăşurat vineri, 13 decembrie 2013, la Teatrul Pentru Copii şi Tineret Gong, a fost organizat de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sibiu.

 Proiectul Muzeului ASTRA a fost ales dintr-un număr de 17 proiecte nominalizate la această secţiune, proiecte depuse de asociaţii, instituţii sibiene,  ONG-uri şi alte structuri care au valorificat potenţialul artistic , intelectual şi sportiv al tinerilor.

Obiect şi poveste. Teatru de umbre la Muzeul ASTRA a fost inclus în Agenda Culturală 2013, Sibiu SMART, fiind cofinanţat de către Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, având drept scop valorificarea patrimoniului material şi imaterial al  Muzeului ASTRA, dar şi dezvoltarea în rândul tinerilor implicaţi a creativităţii, gustului pentru teatru şi a muncii în echipă.

Proiectul s-a desfăşurat pe mai multe etape. Pe parcursul anului 2013, sub îndrumarea reprezentanţilor Muzeului ASTRA şi ai Departamentului de Artă Teatrală din cadrul ULB Sibiu, elevii liceului Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” şi ai Şcolii Gimnaziale Cristian, coordonaţi de profesorii lor, Laura Pitariu şi Ion Chiş, au creat două spectacole de teatru de umbre. Pe 18 mai 2013, în cadrul  Nopţii Europene a Muzeelor, aceştia au prezentat Greuceanu, primul dintre cele două spectacole, iar pe 14 iunie, în expoziţia A ctitori A zidi…A deveni, de la Casa Artelor, publicul a putut viziona atât Greuceanu, cât şi Povestea Morii.

Proiectul s-a finalizat cu lansarea publicaţiei  şi a DVD-ului Obiect şi poveste. Teatru de umbre la Muzeul ASTRA pe data de 1 noiembrie 2013.

 

Biroul de presă al C.N.M. ASTRA

Search