Filippo Volandri, ultimul jucător de top anunțat la Sibiu Open

Tabloul principal al celui mai important turneu de tenis din Transilvania, Sibiu Open – prezentat de Carpatica Asig, a fost finalizat în proporție de 90%. Pe lângă cei 24 de jucători calificați direct pe tabloul principal, organizatorii competiției au anunțat astăzi numele celor patru jucători care vor primi wild-card-uri pentru turneul de la Sibiu. Ultimii patru jucători pe tabloul principal vor fi stabiliți în urma turneului de calificări ce are loc între 21 și 23 septembrie, la Tenis Club Pamira, în avanpremiera Sibiu Open.

            Florin Mergea a fost primul wild-card anunțat de organizatori. Component de Cupă Davis al României și în prezent pe locul 60 în clasamentul ATP de dublu, Florin este primul dintre invitații organizatorilor în acest turneu. Cel de-al doilea wild-card a fost oferit câștigătorului turneului desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute la Tenis Club Pamira. Turneul a fost câștigat de Alexandru Carpen, de la clubul Politehnica București, care l-a învins în finală cu 6/4, 6/3 pe Andras Szekely. Cel de-al treilea wild-card a fost rezervat pentru Marco Djokovic, fratele actualului număr 1 în clasamentul mondial. „Marco ne-a anunțat aseară că nu va da curs invitației noastre. Își dorea să vină la acest turneu, însă fratele său are o perioadă ceva mai liberă iar Marco a preferat să se antreneze în această perioadă alături de Novak și prin urmare a declinat invitația de participare la Sibiu Open”, spune Marius Vecerdea, directorul turneului. În locul său, organizatorii au decis să dea credit tinerilor tenismeni sibieni. „Victor Cornea, cel mai bun tânăr tenismen sibian nu a reușit să obțină acceptul Universității din SUA unde se antrenează în acest moment pentru a participa la Sibiu Open, astfel, al treilea wild-card va merge la Rareș Ispas, unul dintre componenții de bază ai echipei Pamira”, mai spune Marius Vecerdea. Cel de-al patrulea jucător care va primi un wild-card pentru Sibiu Open a fost ținut „secret” o bună perioadă de timp, fiind chiar subiectul unui concurs desfășurat pe pagina de Facebook a competiției, www.facebook.com/sibiuopen. Filippo Volandri, actual număr 91 în clasamentul ATP, este unul dintre puținii jucători din lume care au reușit de-a lungul carierei să îi învingă pe toți cei patru granzi ai momentului, Federer, Nadal, Djokovic și Murray. Volandri va premia câștigătorul concursului cu una dintre rachetele sale de joc. „Avem 6 jucători de TOP 100 ATP la Sibiu Open și încă 2-3 care sunt în imediata apropiere a topului principal. Sunt turnee ATP 75 din Germania, Franța sau Statele Unite care nu reușesc să adune la start șase jucători de TOP 100. Am ales special această dată în care nu sunt în desfășurare mari turnee pentru a ne spori șansele în a aduce jucători de top la Sibiu”, a declarat directorul turneului Sibiu Open – prezentat de Carpatica Asig. „Îi felicităm pe organizatorii acestui turneu pentru că au reușit într-un timp atât de scurt să transforme turneul de la Sibiu în cel mai important turneu de tenis din Transilvania. Efortul trebuie încurajat pentru a asigura continuitatea dezvoltării acestei competiții. Carpatica Asig este alături de sportul românesc, încurajăm valorile, avem încheiate parteneriate cu federațiile de gimnastică, handbal și scrimă însă nu trebuie să uităm că centrul nostru de dezvoltare este la Sibiu. Iar din acest motiv am ales Sibiu Open pentru un parteneriat de tradiție, puternic și valoros”, a declarat Ecaterina Lia, director de marketing al companiei Carpatica Asig.

            Astfel, lista jucătorilor aflați pe tabloul principal al competiției îi cuprinde pe Garcia Lopez – 74 ATP, Albert Ramos – 76 ATP, ambii vicecampioni ai Cupei Davis cu echipa Spaniei, Filippo Volandri – 91 ATP, Jan Hajek, component al echipei de Cupa Davis a Cehiei, Thomas Belluci, un nume important al tenisului, aflat înaintea unei accidentări în TOP 20 ATP dar și pe românii Adrian Ungur, campionul en-titre al competiției de la SIbiu, Victor Crivoi și Florin Mergea.

 

            Sibiu Open – prezentat de Carpatica Asig se va desfășura între 21 și 29 septembrie la Baza Pamira, pe strada Calea Șurii Mici, nr. 39. Accesul publicului va fi gratuit până în faza semifinalelor. Pentru ultimele acte ale competiției, biletele vor costa 25 de lei și includ accesul la semifinale și la finala de dublu în ziua de sâmbătă și la marea finală a Sibiu Open – prezentat de Carpatica Asig ce va avea loc duminică, în 29 septembrie.

 

Sibiu Open – prezentat de Carpatica Asig este un eveniment realizat cu sprijinul Consiliului Local Sibiu și Primăriei Municipiului Sibiu prin Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Partener: Carpatica Asig

Sponsori principali: Ambient, Lytos

Sponsori: Contempo Cars Sibiu, CD Sensoric, Ciserom, Data Pro

Parteneri media principali: Digisport, Kiss FM

Parteneri media: Tribuna, Getica OOH, Tribuna Sporturilor, Zile si Nopti, Antena 1 Sibiu, Turnul Sfatului, Sibiu 100%, Rondul de Sibiu, Ora de Sibiu, Mesagerul de Sibiu, Portocalia, SibiuNews.ro, InOras.ro

Sursa foto: Sebastian Marcovici (Conferinta de presa Sibiu Open)

Search