Scurt metraje și tururi ghidate la Sibiu Smart City

Conferința internațională Sibiu Smart City are loc la Sibiu între 19 și 20 septembrie. În timp ce lucrările de specialitate se vor desfășura la Teatrul Gong, sibienii sunt invitați la Pavilionul ce a fost amplasat în Piața Mare, pentru discuții libere pe tema Sibiu Smart. Pavilionul va fi deschis publicului între 12 și 22 septembrie, iar sibienii își pot exprima părerile referitoare la la dezvoltarea pe care și-o doresc pentru orașul lor, cu privire la subiecte de actualitate precum urbanismul, economia, cultura și brandingul, turismul și sportul și nu în ultimul rând energia, mediul și transportul.

Ca program de desfășurare al activităților zilnice, sibienii sunt așteptați între 12 și 22 septembrie între orele 16:00 și 18:00 la discuții cu reprezentanți ai Fundației Heritas, în afara zilelor când vor fi organizate evenimente de către alți parteneri ai proiectului. Astfel în această săptămână Asociația AIOS va desfășura două activități pentru copii – în data de 18 septembrie de la ora 12:00 va avea loc atelierul „Orașul copiilor“ cu teme istorice despre oraș și în data de 20 septembrie de la ora 12:00 Orașul copiilor“ – ateliere de desen. Cei mici sunt așteptați și sâmbătă, în data de 21 septembrie între orele 11:00 și 14:00 de către arhitecții de la echipa De-a Arhitectura din Sibiu la jocuri creative pentru dezvoltarea de abilități specifice de amenajare a unui spațiu imaginat al Sibiului, în cadrul unui atelier vesel și colorat.

Detalii cu privire la pavilion ca obiect și cu privire la programul care se va derula în incinta acestuia puteți găsi pe pagina evenimentului http://smartcity.heritas.ro/

În 20 și 21 septembrie cu începere de la orele 21:30 se vor organiza seri de film urban, în Piața Huet se vor proiecta scurte filme pe teme urbane. Scurtmetrajele prind viață cu sprijinul celor de la “Oricum” Creativity Sells.

În data de 21 septembrie se vor organiza de asemenea două tururi ghidate care urmăresc vizitarea unor obiective în Sibiu legate de dezvoltarea urbană durabilă. Un reprezentant al Asociației AIOS îi va purta pe cei interesați în zone importante însă mai puțin cunoscute ale Sibiului. Tururile se vor organiza de la orele 11:00 și 13:00 iar locul de întâlnire este fosta Cazarmă 90.

Sibienii sunt invitați să se implice activ în aceste evenimente.

Search