Moto show de senzaţie la Prologul HECS 2013

Vineri, 2 august, ora 17.00 se dă startul Hard Enduro Competition Sibiu. Înainte de a „cuceri” traseul offroad, concurenţii înscrişi vor trebui să treacă vineri de circuitul urban construit în parcarea Shopping City Sibiu.

“Şi în acest an, Shopping City Sibiu este Partener Oficial al Hard Enduro Competion Sibiu şi va găzdui, pentru al doilea an consecutiv, Prologul ce va desemna ordinea de plecare la startul de a doua zi. Prin acest parteneriat dorim să oferim clienţilor noştri şi pasionaţilor de motociclism posibilitatea de a urmări un spectacol ce combină curajul, rezistenţa şi îndemânarea şi,  în acelaşi timp, să încurajăm practicarea sportului  într-un cadru organizat”, a declarat Lorelai Mironescu, Center Manager Shopping City Sibiu.

Circuitul acestei ediţii este constituit din 19 obstacole artificiale atent construite de echipa tehnică, conţinând: cauciucuri, pietre, buşteni, burlane şi două rampe de sărituri. Astfel, spre deosebire de Prologul de anul trecut, traseul este mult mai tehnic şi mai spectaculos, iar concurenţii vor avea de înfruntat mai multe obstacole pe aceeaşi lungime de traseu.

La start vor pleca câte patru concurenţi în linie, în funcţie de clasele de concurs – Profi, Amatori, Hobby – şi de ordinea înscrierii. Spectatorii vor putea să asiste la spectacolul hard enduro de-o parte şi de cealaltă a circuitului şi din gradena oficială. Atmosfera va fi întreţinută de un MC, iar spectatorii vor vedea imagini live pe ecranul LED instalat la locaţie.

Prologul competiţiei funcţionează ca o rundă de încălzire şi pregătire pentru cele două zile de offroad care urmează. În funcţie de rezultatele de la Prolog, concurenţii vor lua startul pe traseul offroad sâmbătă şi duminică la ora 8.00 din zona Sălişte-Sibiel. În prima zi de offroad vor avea de parcurs 100 de km de traseu, iar în cea de-a doua zi 70 km. Vor escalada dealuri, vor străbate câmpii, vor traversa pârâuri, vor avea parte de teren accidentat, de urcări şi coborâri spectaculoase, ajungând  duminică la marele finish prin apele Râului Negru direct în centrul localităţii Sălişte.

Să nu uităm faptul că HECS 2013 este o etapă importantă în cadrul căreia riderii punctează în ierarhia Campionatului Naţional de Hard Enduro.

Acţiunea este cofinanţată de Consiliul Local prin Primaria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, iar Partenerii Oficiali de anul acesta sunt: Shopping City Sibiu, COSMOTE România şi Monster Energy.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Primăriei Săliște, IXS România, Motul, Professional Broker, Golden Tyre, Elis, My Moto, Kunzen şi CalendarEvenimente.ro.  

Mai multe detalii găsiţi pe www.hecs.ro şi www.facebook.com/HecsHardEnduroCompetitionSibiu.

Search