Sibiul câștigă o nouă competiție sportivă – „Turneul de Streetball”

După o lună plină de evenimente culturale, Sibiul își arată și latura sportivă. Red Bull Romaniacs, cel mai dificil raliu de hard-enduro din lume este în plină desfășurare, săptămâna viitoare urmează Turul Ciclist al Sibiului și luna iulie se încheie cu Raliul Sibiului, anul acesta etapă în calendarul Campionatului European de Raliuri. Pe lângă aceste competiții sportive mari, devenite deja tradiționale la Sibiu, turneul de baschet 3 la 3 Sibiu Streetball își consolidează poziția pe Agenda Sportivă a Municipiului Sibiu.

Este al doilea an consecutiv în care Asociația Eco Sport Team menține standardul competițiilor de baschet 3 la 3 la cel mai înalt nivel, organizând în perioada 19 – 21 iulie, în Parcarea Teatrului, cel mai mare turneu de acest gen din regiune. Scopul declarat de a dezvolta la nivelul comunității sibiene o atitudine pro-sport și de a contribui la promovarea acestui sport în rândul tinerilor.

“Sibiu Streetball este în primul rând un festival al baschetului pentru că, pe lângă competiția propriu-zisă, am conturat o serie de activități conexe, special pentru spectatori. Evenimentul este la a 5-a editie însă anul trecut a fost primul an în care s-a jucat pe suprafață omologată, cu echipamente profesionale de joc. Este un standard pe care am promis că îl vom menține și în următoarele ediții.” a declarat Andrei Dinu, unul dintre organizatorii evenimentului.

Șanse să devină sport olimpic  

Federația Internațională de Baschet a anunțat la începutul acestui an că a depus la Comitetul International Olimpic documentația necesară pentru ca baschetul 3×3 să devină sport olimpic începând cu următoarea ediție,  Rio de Janeiro 2016.

Proiectul FIBA este susținut atât de federațiile naționale de specialitate cât și de promotorii competițiilor de baschet 3×3 din întreaga lume, printre care și Asociatia Eco Sport Team care organizează acest turneu după standardele internaționale, după regulamentul FIBA, cu panouri omologate, timpi de atac, sistem de contorizare a greșelilor personale, etc.

Premii în valoare de 5.000 EUR

Pe cele trei terenuri amenajate în Parcarea Teatrului, peste doua săptămâni se vor întrece aprox. 100 de echipe, împărțite pe patru categorii de vârstă, până la 14, 18, peste 18 și 35 de ani. Cea mai disputată categorie va fi cu siguranță categoria OPEN unde organizatorii vor pune la bataie premii în bani de 2.000 EUR. Echipa câștigătoare va primi o sumă de 1.000 EUR, cea clasată pe locul 2, 700 EUR iar locul 3 va încasa un cec de 300 EUR. Valoarea premiilor oferite în produse pentru restul categoriilor este de 3.000 EUR

Acţiunea este inclusă pe Agenda Sportivă a oraşului Sibiu, fiind cofinanţată de Consiliul Local prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu și derulată în parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Partenerul principal al evenimentului: UNIMAT – material de construcții. Partener de eveniment: Atlassib.

 

Mai multe detalii pe: http://www.ecosportteam.ro/ și  pe pagina oficială a evenimentului https://www.facebook.com/SibiuStreetball

Credit foto: Sebastian Marcovici

Search