Campionul defilează în ziua I de Red Bull Romaniacs

Strategia lui Graham Jarvis, campionul ultimelor două ediții de Red Bull Romaniacs a funcționat perfect. Britanicul nu s-a întrebuințat mai deloc la prologul de ieri, de pe bulevardul Nicolae Bălcescu pentru a forța în prima zi de off-road. Și i-a ieșit de minune. Jarvis a luat startul din Câinenii Mici de pe poziția a patra, la 15 minute după plecarea lui Paul Bolton, câștigătorul prologului de ieri. Pe un traseu care a combinat secțiuni tehnice cu secțiuni de viteză, Jarvis a recuperat minut cu minut diferența față de primii competitori, Bolton, Jonny Walker și Ben Hemingway. Iar până la service-point a reușit să îi depășească. Surprizele zilei, însă, nu s-au oprit aici. Plecat de pe poziția a cincea, spaniolul Alfredo Gomez a mers cot la cot cu Jarvis kilometri întregi. Iar Andreas Lettenbichler a reușit o și mai mare performanță. Germanul a plecat de pe poziția a noua și a ajuns al doilea la finishul primei zile. „Sunt foarte mulțumit de mine astăzi. Am plecat de pe nouă, am ajuns al doilea, e o poziție foarte bună. Traseul a fost un mix de porțiuni tehnice și porțiuni rapide însă, per total, a fost un traseu greu”, a declarat germanul la finish-ul primei zile de offroad.

Pentru Alfredo Gomez, ediția aniversară Red Bull Romaniacs este prima cursă de off-road ce folosește sisteme GPS. Iar la primul său contact cu sistemul de orientare, spaniolul s-a descurcat de minune. „M-am rătăcit chiar în prima parte a traseului, înainte de intrarea în service point. Am regăsit apoi traseul, am mers mulți kilometri alături de Graham. L-am pierdut, la un moment dat, iar înainte de ultimul check point m-a depășit și Letti. Mă așteptam să fie un traseu greu și așa a și fost”, spune Gomez.

Poate cel mai experimentat rider în această ediție, Graham Jarvis a fost surprins de dificultatea traseului din prima zi de off-road. „A fost cea mai grea primă zi dintre toate participările mele la Red Bull Romaniacs. Au fost momente în care eram convins că nu voi putea termina cursa din această zi. Dar acum, aici, la finish, vă spun că mi-a plăcut la nebunie. Cred că niciodată nu am fost atât de obosit. Și vreau să le mulțumesc frumos spectatorilor care m-au ajutat la ultima cățărare înaintea finish-ului”, a declarat, cu zâmbetul pe buze, Graham Jarvis, campionul ultimelor ediții.

Deși un sport dur și dificil de practicat, hard-enduro-ul nu este deloc lipsit de fair-play. Seppo Suttner, track manager în anii trecuți la Romaniacs și concurent la clasa Expert Single în acest an i-a dat o serioasă mână de ajutor, pe traseu, britanicului Jonny Walker. Litrul de benzină primit de tânărul rider l-a adus fără probleme în tank-point, pentru realimentare.

 

Cea de-a doua zi de off-road îi va purta pe concurenți prin județul Alba, înspre județul Hunedoara. După Valea Sebeșului, riderii vor coborî în Valea Jiului, finish-ul zilei fiind la Petroșani.

 

Mai multe informații găsiți pe:                          www.redbullromaniacs.com

 

Rezultate:                                                         http://bit.ly/15emj7U

 

Lista de start:                                                    http://bit.ly/10uLGRD

 

Fotografii pe Flickr:                                          http://bit.ly/11qNJYh

 

Fotografii pe FTP:                                             ftp://photo:10edition@hq.xventure.net/

 

Video pe Youtube:                                          http://www.youtube.com/romaniacs08

 

Update-uri zilnice:                                            https://www.facebook.com/RBRomaniacs

 

Red Bull Content Pool:                                                https://www.redbullcontentpool.com

 

Credit foto: Tibi Hila

Search