1 Mai sărbătorit prin sport la Sibiu!

Ziua de 1 Mai s-a sărbătorit la Sibiu prin două competiţii sportive menite să încurajeze sportul de masă în rândul sibienilor. Primul eveniment a fost concursul de ciclism „Criteriul primăverii”, organizat de Clubul Sportiv Pro Cycling, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu şi al Asociaţiei Judeţene de Turism Sibiu, care a aliniat la start în Dumbrava (zona Hotel Hilton), la ora 10 fix, peste 200 de concurenţi de toate vârstele, amatori sau profesionişti. După exact o jumătate de oră, pe acelaşi traseu, au plecat şi concurenţii înscrişi la „Crosul Primăverii”, organizat de Clubul Sportiv Municipal, cu sprijinul Direcţiei  Judeţene pentru Sport şi Tineret, al Inspectoratului Şcolar Judeţean şi al Instituţiei Prefectului judeţul Sibiu.   Traseul celor două competiţii a însumat aproximativ 18 km, cu startul din parcarea de la Grădina Zoologică – Răşinari – podul peste pârâul Steaza – Deal Mănăstire Răşinari – Poplaca – şi cu sosirea la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi. O surpriză, dar şi un exemplu pentru sibieni a fost oferit chiar de prefectul Judeţului, domnul Ovidiu Sitterli, care a alergat întreg semi-maratonul reuşind să termine cursa pe locul al 4 –lea. La sosire acesta a fost aşteptat cu aplauze şi felicitări din partea publicului. Prefectul a primit o cupă și o diplomă oferită chiar de președintele Consilului Judeţean Sibiu, domnul Ioan Cindrea.

Cele două acţiuni au avut ca scop sensibilizarea autorităţilor locale pentru a amenaja o pistă pentru biciclete spre Răşinari-Poplaca, în continuarea celei care se termină la Grădina Zoologică.

Preşedintele Consiliului Judeţean a declarat, la finalul evenimentelor, că pista se va face dar în afara părţii carosabile pentru a nu încurca traficul. Acesta preconizează ca în acest an să fie proiectată,  iar din 2014 să se treacă la execuţia lucrărilor. De asemenea, Ioan Cindrea  s-a declarat foarte mulţumit de faptul cele două evenimente au înregistrat un număr mare de participanţi şi acest lucru înseamnă că „sibienii își doresc mișcare”.

Search