SPECTACOLUL LUMII PE ECRANELE ASTRA FILM FESTIVAL SIBIU 2012

Între 15 și 21 octombrie se desfășoară a 12-a ediție a ASTRA FILM FESTIVAL 2012, festivalul internațional de film documentar de la Sibiu. Programul, alcătuit din aproape 100 de filme, din 24 de țări (selecționate din peste 1000 de filme din 70 de țări), reflectând realități umane contemporane, într-o abundență de tematici și stiluri de abordare, atât pentru profesioniști, studenții din domeniu și pentru pubicul larg de toate vârstele, reprezintă cea mai convingătoare invitație de a participa la AFF Sibiu 2012.

AFF 2012 înseamnă pe lângă competițe între realizatorii de film și o oportunitate de perfecționare, atât pentru tinerii studenți cât și pentru profesioniști, în cadrul sesiunilor de Masterclass. Organizatorii apreciază că festivalul are un rol deosebit de important în creșterea calității filmului documentar, mai ales pentru tinerii producători din România. „AFF Sibiu este locul unde de aproape 20 de ani se pot vedea toate documentarele românești recente-produse până la doi ani înainte de fiecare ediție a festivalului. În această ediție, o treime din programul festivalului e reprezentat de documentare făcute în România de autori români și străini, prezentate, în majoritate, în premieră la AFF Sibiu 2012” – a declarat Dumitru Budrala, Director al festivalului.

Primii spectatori ai festivalului vor fi copiii, așteptați în număr cât mai mare, luni dimineață, la ora 08.30, pentru deschiderea Astra Film Junior ce se va desfășura în paralel cu AFF 2012. AF Junior este un festival de film documentar pentru copii, foarte popular în rândul elevilor, cu peste 25.000 de participanți, elevi din ciclurile primare și liceeni, care au intrat în sălile de proiecție la edițiile trecute. Pentru această ediție organizatorii au anunțat că peste 7000 de copii au cumpărat deja bilete. AF Junior 2012 propune un program inedit de filme documentare pentru copii, produse în patru țări din jurul oceanului Atlantic implicate în proiecte de salvare a surselor de apă curată.

Deschiderea oficială a AFF 2012 va avea loc LUNI 15 octombrie, la ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu. Gala de deschidere va debuta cu vizionarea flmului documentar „Satul de demult” urmată de câteva discursuri ale organizatorilor și invitaților speciali. Tot aici va avea loc și vernisajul expoziției ReciclART precum și prezentarea expoziției de fotografie „Culoarea fânului: Țăranii din Maramureș” realizată de profesoara americană de artă fotografică Kathleen Laraia McLaughlin.

BILETE ŞI ABONAMENTE la Astra Film Festival 2012

BILET DE INTRARE (valabil o proiecţie): 5 Lei

ABONAMENT O ZI (toate proiecţiile, toate sălile): 15 Lei

ABONAMENT FESTIVAL (toate proiecţiile, toate sălile, toate zilele): 80 Lei

Biletele şi abonamentele pentru Astra Film Festival 2012 sunt disponibile la casieria festivalului de la Casa de cultură a Sindicatelor (str. E. Cioran 1-3), în perioada 16-21 octombrie.

Program casierie

MARŢI – DUMINICĂ 10:30 – 22:00  

ABONAMENTELE pot fi cumparate si de pe site-ul TicketFan: http://www.ticketfan.ro/


VIZIONARE PLĂCUTĂ!

Search