Festivalul Imagine continuă seria spectacolelor din centrul Sibiului !

Tineri muzicieni talentați vor prezenta o diversitate de genuri muzicale şi vor face spectacol alături de iubitele trupe Mandinga și LaLa Band timp de 2 zile pe scena amenajată în Piața Mică din Sibiu la „Festivalul Imagine”, între 14-1 5 septembrie 2012.

Festivalul Imagine este o competiție muzicală internațională pentru tineri între 12 și 20 de ani, care se defășoară în 7 țări din Europa și în 5 țări din Africa. Anul acesta 17 trupe finaliste ale edițiilor naționale din România, Croația, Franța, Belgia, Slovenia, Norvegia și Suedia se vor întrece în cadrul unor workshopuri de voce, chitara, clape, bas, percutie, comunicare, ritm, la seri de jam, city hunts, sesiuni de improvizații, concerte indoor și outdoor. 

Festivalul debutează Vineri, 14 septembrie, de la ora 19:00, cu recitalurile celer 6 trupe din finala etapei naționale, selectate în urma preselecțiilor de la Sibiu și București. Trupa câștigătoare va reprezenta România la etapa internațională din 2013 care va avea loc în Kristiansand, Norvegia. Seara se va încheia cu un recital incendiar al trupei Mandinga, reprezentanții României la Eurovision, care vine la Imagine cu un program latino-american ale cărui ritmuri vor încânta publicul.

În ce-a de-a doua seară, Sâmbată, 15 septembrie, trupele finaliste din cele 7 țări  participante: Croația, Belgia, Franța, Norvegia, Suedia, Slovenia și România, concurează în finala internațională a Festivalului Imagine. Pe câștigători îi așteaptă un tur european în 2013 și șansa de a înregistra un album în valoare de 10.000 de euro. Extrem de popularii “La La Band vor  închide cea de-a doua seară a festivalului Imagine, cu un concert special, oferind finalul perfect publicului și participanților. Prezența lor este cu atât mai specială cu cât câțiva dintre membri formației “LaLa Band” au fost și ei concurenți ai Festivalului Imagine, demonstrând astfel că scopul acestui eveniment este de a oferi o rampă de lansare pentru tinerii muzicieni.

Imagine Festival nu înseamnă numai o competiție în sine, în culise având loc o mulțime de activități inedite. Scopul este aducerea împreună a tinerilor muzicieni, pentru a interacționa, a invăța și a-și impărtăși unii altora din propriile experiențe și deasemenea de a învăța de la profesioniști din industria muzicală. Pe lângă participarea lor la competiție, tinerii muzicieni vor beneficia de 2 zile de workshopuri și “jam sessions”sub coordonarea unor artiști renumiți precum Crina Mardare, Andrei Tudor, Florin Barbu, Berti Barbera. 

Search