Cum poți influența piața muncii din România

Ți se pare că vocea ta nu este destul de puternică pentru a fi auzită de angajatorii din România? Ți-ai dori beneficii pe care aceștia poate că nici nu le iau în calcul atunci când fac o ofertă de angajare? Există mai multe modalități prin care poți influența piața muncii din România. Una dintre acestea este reprezentată de studiul Romania’s Favorite Employers.

Până în 2025, generația millennials va reprezenta 75% din forța de muncă la nivel global. Afacerile, în special cele de pe piețele dezvoltate, vor fi nevoite să facă schimbări semnificative pentru a atrage și pentru a păstra competențele acestui interval demografic. Potrivit unui raport realizat de Deloitte, tinerii din generația millennials au mai multe așteptări de la companii decât în urmă cu 50, 20 și chiar cu 10 ani în urmă. Aceștia pun întrebări profunde, gândindu-se dacă organizațiile sunt interesate doar de propriile agende, dacă au un comportament etic, dacă impactul lor este în concordanță cu așteptările etc.

Pe lângă aceste întrebări, angajații și viitorii angajați își doresc o serie de beneficii pe care sunt dispuși să le caute la diferite companii, chiar dacă acest lucru înseamnă că vor schimba mai multe locuri de muncă decât predecesorii lor. La fel de important este și mediul de lucru din companii, cât de cunoscute sunt companiile pe piața muncii, care sunt punctele forte și care sunt punctele slabe ale companiilor în comparație cu industria și companiile de top etc.

În momentul în care companiile sunt dispuse să schimbe mentalități, au nevoie de îndrumare, pentru a-și da seama exact care sunt dorințele actualilor, viitorilor și potențialilor angajați. De asemenea, trebuie să își dea seama cum sunt percepute pe piața muncii, dacă doresc să atragă în continuare talente. Un pas în această direcție a fost făcut de studiul Romania’s Favorite Employers, care încearcă să alinieze preferințele și dorințele angajaților cu ceea ce oferă angajații din 2011.

Iar tu îți poți face cunoscute preferințele și nevoile profesionale prin completarea chestionarului pe baza căruia se realizează studiul. În plus, poți câștiga și unul dintre premiile puse la bătaie. Fii arhitectul propriului viitor profesional și oferă răspunsuri care pot ajunge la actualul sau viitorul tău angajator! à goo.gl/d5Vkeu 

Search