Albumul de debut a trupei Matchbox Twenty a implinit 20 de ani.

In 1996,  Matchbox Twenty a inceput sa scrie istorie, o data cu lansarea albumului de debut „Yourself Or Someone Like You” care a a vandut peste 15 milioane de copii in intreaga lume. Succesul culminant al trupei a fost sustinut de piesele pline de drama dar si de albumele „Mad Season” si „More Than You Think You Are”, reunindu-se in 2012 pentru cel de-al patrulea album „North”.  

La aproape 20 de ani de la debut, Rob Thomas, continua traiectoria de succes in cariera sa solo, avand trei albume lansate cu Altantic Records. 

Cu ocazia acestei aniversari, Rob a facut o incursiune in trecut si a povestit despre timpurile de odinioara. 

„Cu mult inaintea Matchbox Twenty, eu, Brian Yale si Paul Ducette aveam o alta trupa pe nume Tabitha’s Secret care, din pacate, intr-o zi a incetat sa mai existe. Dupa o perioada de incertitudine, alaturandu-ne label-ului Atlantic Records, am decis sa ne incercam norocul inca o data, si impreuna cu Brian si Paul am semnat contractul pentru primul album. Aceasta tranzitie nu a fost una usoara, iar anumite realitati din industria muzicala, m-au inspirat sa scriu primul album al noii trupe, anume bazandu-ne pe aceste experiente. Am lucrat enorm de mult, incercand sa personalizam fiecare poveste din piese. 

Acum, la 20 de ani de la debutul acestui album, ma uit la experientele din trecut si sunt recunoscator fiindca anume asa am facut alte descoperiri. Daca nu aveam momente mai putin placute, probabil nu am fi gasit inspiratia pentru a produce si vinde peste 15 milioane de copii a albumului. 

Succesul intr-adevar a venit peste noapte, neasteptat, inainte cantam pentru grupuri mici de oameni, pana la 20 si brusc dintr-o data “Push” a devenit hit absolut in Birmingham iar oameni necunoscuti stateau la coada pentru a ne vedea in concerte. 

Am avut o tranzitie de la a canta in cluburi mici pana la a umple salile teatrelor in orase mari, care ne-a luat pe toti prin surprindere, mai ales ca nu aveam un job de back-up stabil. 

Am incercat sa ma dedic in totalitate muzicii, si cred ca mi-a reusit. Am fost un artist perseverent, iar asta s-a simtit in calitatea muzicii si din reactiile fanilor. 

Piesa care mi-a ramas aproape de suflet de pe albumul de debut a fost „3 AM” fiindca am scris-o ca dedicatie mamei care lupta cu cancerul in acea perioada. Alta piesa care a supravietuit timpului a fost „Back 2 Good”, aceasta desi a fost lansata ca al 5-lea single, s-a bucurat de un succes enorm. 

Mi-ar placea sa remasterizam unele din piesele de pe album, cred ca ar fi interesant sa vedem cum suna intr-o varianta mai moderna, in acelasi timp, nu mai cred in puterea lansarilor fizice. 

Ma bucur in schimb ca sunt fani care au crescut cu acest album, si inca mai asculta piesele.

Feedback-ul lor este cea mai mare implinire pe care o am ca artist.”

Search